Karrin Allyson vydáva poctu slávnej dvojke Rodgers & Hammerstein

Karrin Allyson vydáva poctu slávnej dvojke Rodgers & Hammerstein
Peter Baláž

Americká speváčka Karrin Allyson prichádza s novou nahrávkou „Many a New Day (Karrin Allyson Sings Rodgers & Hammerstein)“. Album vydaný pod značkou Motéma by sa mal zjaviť v predaji 18.septembra 2015.

 

Štvornásobná držiteľka ocenenia Grammy prináša na najnovšom albume swingujúcu i romantickú kolekciu skladieb, ktoré sa stali súčasťou amerického kultúrneho dedičstva. Legendárna skladateľská dvojica Richard Rodgers (*1902 †1979) a Oscar Hammerstein (*1895 †1960) stála za kľúčovými produkciami na Broadway s muzikálmi ako „The King and I“, „South Pacific“, „Sound of Music“, „Oklahoma“, či „Carousel“. Karrin Allyson prináša vlastné aranžmány štrnástich známych skladieb medzi ktorými nájdeme „Oh, What a Beautiful Morning“, „Happy Talk“, či „I Cain’t Say No“. Na albume sa podielala dvojica výnimočných hudobníkov, klavirista Kenny Baron a kontabasista John Patitucci.

„Prvýkrát som dostala nápad nahrať tento album počas sledovania programu „American Master“, ktorý bol o Oscarovi Hammersteinovi. Bola som dojatá príbehom jeho osobného života, bol to slušný človek, ktorý stál za svojim presvedčením a písal o ňom vo svojich skladbách. Uvedomila som si, že teraz je ten správny čas na nahranie jeho skladieb – nevinných ale múdrych, plných nádeje ale neklamajúcich, posúvajúcich nás dopredu byť lepšími ľudskými bytosťami. Smutné je, že skadba „You’ve Got To Be Carefully Taught“ z muzikálu South Pacific, ktorý bol napísaný s úmyslom boja proti rasizmu, stále rezonuje svojou aktuálnosťou aj dnes“, vysvetľuje Karrin Allyson.

Album sa nahrával v newyorskom štúdiu Sear Sound 1.a 2.mája 2015, pod producenskou taktovkou Karrin Allyson v spolupráci s Grammy oceneným Michaelom Leonhartom, ktorý stojí za nahrávkami Steely Dan, Bobby McFerrina, či Bruno Marsa.

 

 

Zdroj: motema.com

Peter Baláž

 

 

Ďalšie články

Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
OpenJazzFest ožije Kubou i Brazíliou
Bohatá ponuka jazzových festivalov je typická najmä pre jesenné mesiace, no fanúšikovia si nemusia...
Cotatcha sings, Basie swings
Predpokladám, že znalci spozorneli pri parafráze na titul vynikajúceho albumu „Ray Sings, Basie...
Piesne, ktoré poznajú Lash & Grey i Dan Bárta
Carnegie Hall v New Yorku, Empoli Jazz Festival v Taliansku, viedenský klub Porgy&Bess,...