Hudba v kruhu: Americký gitarista Marc Ribot odohrá sólový koncert v Lučenci

Hudba v kruhu: Americký gitarista Marc Ribot odohrá sólový koncert v Lučenci
Peter Baláž

Cyklus komorných koncertov Hudba v kruhu končí už v piatok 20. septembra 2019  sólovým vystúpením amerického gitaristu a skladateľa Marca Ribota, legendy newyorského downtownu, spoluhráča Toma Waitsa, Johna Zorna i Diany Krall, ktorý do Lučenca prichádza v slovenskej premiére.

 

Organizátori z OZ Projekt RUINY sľubujú komorné rozpoloženie koncertu v kruhu, v jedinečnom priestore historickej budovy bývalej smaltovne v Lučenci. Kapacita priestoru je limitovaná a v predpredaji ostávajú posledné vstupenky.

 

Počas dvoch mesiacov.priniesli do Lučenca a Rimavskej Soboty sólové vystúpenia medzinárodných hudobných hostí, českého kontrabasistu Jiřího Slavíka a kanadského hudobníka Erica Chenauxa.

 

"Vôbec nebýva bežné, že sa rozpoloženiu koncertného priestoru venuje toľko pozornosti, ako to bolo vo foajé kina Apollo v rámci cyklu Hudba v kruhu. Výnimočná starostlivosť ponúka interpretovi i divákom zážitok, ktorý nieje možné zopakovať kdekoľvek a zároveň vytvára istý druh svojráznosti, o akej každý umelec sníva.  Ako hudobník na turné, ktorý trávi väčšinu času v čoraz väčšmi sa podobajúcich európskych veľkomestách, som mal veľké šťastie, že som mal možnosť hrať svoju hudbu a zažiť mesto Lučenec, "  hovorí o koncerte Eric Chenaux.

 

V minulosti sa v rámci cyklu predstavili hudobníci ako Bill Frisell, Thomas Morgan alebo Jakob Bro. Hlavným partnerom podujatí je Fond na podporu umenia.

 

Tlačová správa

 

Galéria

poster.jpg

 

 

Ďalšie články

Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
Cenu verejnosti ESPRIT si preberie Ondrej Juraši
Desať dní mohli domáci fanúšikovia rozhodovať o tom, ktorý z nominovaných dvadsiatich šiestich...
Týždeň slovenského jazzu: klaviristi
Dnes necháme hovoriť (alebo lepšie povedané znieť) klavírnych majstrov. Jazzová klavírna úroda bola...
Týždeň slovenského jazzu: všehochuť
Niekedy to proste vypáli tak, že do jedného vreca musíte zozbierať všetko, čo nezapadlo inde: bez...