Blíži sa uzávierka medzinárodnej súťaže v jazze a príbuzných žánroch: 12 Points Festival

Blíži sa uzávierka medzinárodnej súťaže v jazze a príbuzných žánroch: 12 Points Festival

Už od roku 2007 každoročne organizácia 12 Points ponúka možnosť kapelám z celej Európy prihlásiť sa do súťaže a predstaviť svoju tvorbu na prestížnom festivale vo významných Európskych mestách. Tento rok porotcovia vyberú 12 kapiel, ktoré v apríli 2016 vystúpia v španielskom San Sebastiane. Uzávierka súťaže je 27. novembra 2015.

 

12 Points, so sídlom v Dubline a partnermi po celej Európe, je organizácia, ktorá podporuje mladých kreatívnych a ambicióznych hudobníkov aktívnych v jazze alebo príbuzných žánroch. Jej poslaním je pomáhať týmto začínajúcim umelcom predstaviť svoju hudbu novým poslucháčom. To dosahuje aj prostredníctvom 12 Points Festivalu, ktorý svoje miesto strieda medzi Dublinom a inými zaujímavými európskymi mestami. Vo februári 2012 to bolo Porto v Portugalsku, v apríli 2014 Umeå vo Švédsku. Najbližší ročník sa bude konať v júli 2016 v San Sebastian v Španielsku.

 

San Sebastian privíta 12 kapiel finalistov, ktorí vystúpia počas štyroch večerov. Vzhľadom na jeho veľkosť je to ideálna príležitosť pre účinkujúcich vytvoriť si nové priateľstvá, rozšíriť sieť kontaktov a odohrať koncert pred množstvom fanúšikov aj pracovníkov hudobného priemyslu.

 

Do súťaže sa môžu prihlásiť hudobníci, ktorí vyhovujú podmienkam súťaže, tie sú podrobne popísané tu. Mená finalistov budú oznámené v januári 2016 a samotný festival víťazov sa bude konať 20.-23. júla 2016.

 

Zdroj: 12points.ie

Autor: Martin Uherek

 

 

Ďalšie články

Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
Mikulášske jazzové hody pokračujú
O Mikulášskom jazzovom festivale, prostredníctvom ktorého zanietenci Martin Budaj a Ján Novotný...
Cenu verejnosti ESPRIT si preberie Ondrej Juraši
Desať dní mohli domáci fanúšikovia rozhodovať o tom, ktorý z nominovaných dvadsiatich šiestich...
Týždeň slovenského jazzu: klaviristi
Dnes necháme hovoriť (alebo lepšie povedané znieť) klavírnych majstrov. Jazzová klavírna úroda bola...