Bratislavský koncert Tariškovho hviezdneho kvinteta: Okrem koncertu sa uskutoční aj masterclass

Bratislavský koncert Tariškovho hviezdneho kvinteta: Okrem koncertu sa uskutoční aj masterclass
Dávid Oláh
Už v utorok 10.4.2018 sa v malom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu v Bratislave uskutoční koncert najnovšieho projektu saxofonistu, pedagóga a skladateľa Radovana Tarišku. Okrem koncertu so špičkou súčasnej jazzovej scény sa v ten deň o 12.00 hod. uskutoční na rovnakom mieste aj workshop. 
 
 
Keďže Nu Spirit club kde sa táto udalosť mala pôvodne konať zrušilo svoje pôsobenie, bratislavský koncert sa presunul do priestorov Slovenského rozhlasu.
 
Pôvodne zakúpené vstupenky do Nu Spirit Clubu teda platia aj do Slovenského rozhlasu na 12.00 hod a 19.00 hod. 
 
 
 
 
 
 
Po troch sólových albumoch a vyše 50 albumoch, kde účinkuje ako sideman, prijali Tariškovo pozvanie Benito Gonzalez (klavír), Essiet Okon Essiet (kontrabas) a Alex Sipiagin (trúbka). Zostavu dopĺňa najmladší držiteľ prestížnej rakúskej ceny Hans Koller Preis, mladý slovenský bubeník David Hodek, ktorý je dnes už medzinárodne uznávaným jazzmanom.
 
"S Essietom, Benitom a Davidom hrám už niekoľko rokov. Momentálne je to rytmika mojich snov. S Alexom sme sa stretli niekoľkokrát na rôznych jazzových festivaloch a jam session. Muzikantsky sme si veľmi sadli a dohodli sme si spoluprácu do budúcna, ktorá nastane už v apríli a neviem sa jej dočkať. Špeciálne sa teším na slovenské publikum, ktoré nás vždy prijalo veľmi srdečne a vytvára skvelú atmosféru, pri ktorej je radosť hrať a vždy nás vyhecuje k maximálnemu výkonu," uviedol pre médiá Radovan Tariška.
 
Muzikanti pôsobiaci v New Yorku predvedú najmodernejší jazz nabitý energiou. Fanúšikovia sa môžu tešiť na špičkové sóla, perfektne zohratú rytmiku a kompozície popretkávané rôznymi hudobnými žánrami a vplyvmi. Jedinečná zostava zložená z elitných svetových jazzmanov je zárukou kvalitného hudobného zážitku.
 
 
Tlačová správa

Galéria

29873373_10157755481189848_5922608237737151359_o.jpg

 

 

Ďalšie články

Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
Mikulášske jazzové hody pokračujú
O Mikulášskom jazzovom festivale, prostredníctvom ktorého zanietenci Martin Budaj a Ján Novotný...
Cenu verejnosti ESPRIT si preberie Ondrej Juraši
Desať dní mohli domáci fanúšikovia rozhodovať o tom, ktorý z nominovaných dvadsiatich šiestich...
Týždeň slovenského jazzu: klaviristi
Dnes necháme hovoriť (alebo lepšie povedané znieť) klavírnych majstrov. Jazzová klavírna úroda bola...