Early Birds prídu do Elektrárne: Poslucháčom predstavia kombináciu jazzu a poézie

Early Birds prídu do Elektrárne:  Poslucháčom predstavia kombináciu jazzu a poézie
Patrik Gömöri

Early Birds je skupina šiestich muzikantov, ktorí spolu objavujú jemné melódie plné pestrých farieb. Debutový album Early Birds s názvom Świt vyšiel vo vydavateľstve Hevhetia. V rámci rovnomenného festivalu zažijeme koncert týchto progresívnych hudobníkov aj v Elektrárni Piešťany. Začína v sobotu 2. septembra 2017 o 19.30 h.

Ich hudba je ako svitanie –  rozmanitá a pritom upokojujúca. Early Birds sa pohybujú na pomedzí jazzu a sung poetry, ale nechávajú sa inšpirovať aj tvorbou umelcov zo Škandinávie a Islandu. Počas koncertov kombinujú profesionálny prístup a skvelé muzikantské zručnosti. Charizmatický hlas sa mieša s viróznymi sólami jednotlivých nástrojov v jemných a upokojujúcich skladbách.

 

Všetci členovia kapely získali hudobné vzdelanie na Jazzovom inštitúte Hudobnej akadémie v Katoviciach. Talent speváčky, skladateľky a autorky textov Martyna Kwolek si na súťaži Voicingers – Żory všimli zástupcovia vydavateľstva Hevhetia: „Skromne a nenápadne pôsobiaca mladá dáma sa na pódiu premenila na skutočnú divu, a presvedčila medzinárodnú porotu, že vo veľmi silnej medzinárodnej konkurencii je to práve ona, kto si zaslúžene odnesie vavrín víťaza. Už pred rozhodnutím poroty bolo jasné, že aj v prípade ak Martyna nezvíťazí, album jej určite vydáme.”

Tlačová správa

 

 

Ďalšie články

Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
Mikulášske jazzové hody pokračujú
O Mikulášskom jazzovom festivale, prostredníctvom ktorého zanietenci Martin Budaj a Ján Novotný...
Cenu verejnosti ESPRIT si preberie Ondrej Juraši
Desať dní mohli domáci fanúšikovia rozhodovať o tom, ktorý z nominovaných dvadsiatich šiestich...
Týždeň slovenského jazzu: klaviristi
Dnes necháme hovoriť (alebo lepšie povedané znieť) klavírnych majstrov. Jazzová klavírna úroda bola...