Livestream iniciatívy ,,Aby kultúra žila’’: v piatok večer sa predstaví jedinečný grécky kontrabasista Petros Klampanis

Livestream iniciatívy ,,Aby kultúra žila’’: v piatok večer sa predstaví jedinečný grécky kontrabasista Petros Klampanis
Lenka Molčányiová

Grécky kontrabasista a skladateľ Petros Klampanis aktívne pôsobiaci aj v New Yorku, si získal vysoké uznanie na globálnej jazzovej scéne ako pôsobivý hráč s veľkým srdcom. Na konte má štyri autorské albumy a spolupráce s mnohými svetovo uznávanými umelcami ako Greg Osby, Shai Maestro, Gilad Hekselman, Ari Hoenig, Snarky Puppy a ďalší.  Na Slovensku sa Petros Klampanis predstaví ako medzinárodný špeciálny hosť a predseda poroty ocenenia "ESPRIT JAZZ AWARDS" za rok 2019, ktoré sa z dôvodu mimoriadnej situácie šírenia ochorenia COVID-19 presúva na termín 30.9.2020. Podporiť jeho zajtrajší live stream koncert a všetkých umelcov, ktorí sa ocitli v existenčnej kríze môžete kúpou virtuálnej vstupenky na webe abykulturazila.sk.

 

Petros Klampanis pôvodom z Atén vyrastal obklopený stredomorskou a balkánskou ľudovou hudbou, čo prinieslo zvedavé hľadanie spôsobov ako primiešať tieto prvky z rôznych žánrov (jazz, folk, klasická hudba a pop) do jeho tvorby. Klampanisovu tvorbu tvoria doposiaľ štyri albumy ako líder, popri mnohých ďalších ako ,,sideman‘‘. Jeho debutový album ,,Contextual‘‘ bol vydaný prestížnym newyorským vydavateľstvom Grega Osbyho  Inner Circle Music. Nasledujúci album ,,Minor Dispute‘‘, pod hlavičkou rovnakého vydavateľstva, bol vybraný ako jeden z najlepších albumov roku 2015 podľa NPR (National Public Radio USA). Nahrávka ,,Minos’’ vyšla z dielne EMI v Grécku a Cristal Records vo zvyšku sveta. Predposledný ,,Chroma’’ bol vydaný v roku 2017 spoločnosťou Motéma a získal cenu ,,Independent Music Awards’’ za najlepšiu živú nahrávku roku 2017. V poradí štvrtý album z dielne gréckeho kontrabasistu nahrávka ,,Irrationalities‘‘ vydaná v októbri minulého roku pod hlavičkou Yellowbird Records, je jeho prvým počinom v triu. Viac sa o tomto albume dočítate v našej recenzií.

Klampanis vystupoval na tých najprestížnejších miestach v New Yorku ako Carnegie Hall, Lincoln Center a Blue Note Jazz Club ako aj Kennedy Center vo Washington DC a svoje umenie predstavil na známych festivaloch po Európe a Amerike.
 

V piatok večer o 20.00 sa predstaví naživo aj vám z jeho obývačky z Atén. Budete si môcť vypočuť jeho sólovú nápadistú hru na kontrabas aj v spojení s looperom.   

Nenechajte si ujsť koncert tohto výnimočného hudobníka. Livestream môžete sledovať priamo na jeho Facebook stránke alebo na jeho Instagram profile.

 

O spomínanej iniciatíve ,,Aby kultúra žila’’ si môžete viac prečítať v našom článku alebo na webovej stránke www.abykulturazila.sk

Zakúpením virtuálnej vstupenky podporíte okrem vášho obľúbeného hudobníka aj pestré kulúrne dianie v týchto náročných časoch. Výťažok bude v plnej miere použitý na podporu umelcov, ktorí sa ocitli v existenčnej kríze.

 

Preto vás srdečne pozývame pohodlne sa večer usadiť vo vašej obývačke a vychutnať si živé online koncerty na vašich obrazovkách.


 

Ďakujeme za vašu podporu našim výnimočným umelcom.

Lenka Molčányiová

 

Galéria

Livestream iniciatívy ,,Aby kultúra žila’’: v piatok večer sa predstaví jedinečný grécky kontrabasista Petros Klampanis

 

 

Ďalšie články

Predstavujeme očarujúci album zo sveta medzi Aténami a New Yorkom. Kontrabasista Petros Klampanis a jeho novinka ,,Irrationalities’’
Na najnovšom albume výnimočného aténskeho kontrabasistu a skladateľa Petrosa Klampanisa sú autorské...
Petros Klampanis: CD Chroma - hudba plná farieb, súzvuku a jemnosti
Pôvodom grécky kontrabasista Petros Klampanis pôsobiaci v New Yorku vydal v marci 2017 svoj tretí...
Z našej obývačky do vašej obývačky: livestream Ladislava Fančoviča a Jany Dekánkovej už v utorok večer
Súčasná situácia začína pomaly preverovať charaktery ľudí, úroveň komunikácie s najbližším...
Bez príjmu sú aj jazzmani svetového kalibru. Smalls Jazz Club ich bude prezentovať cez livestreamy a prosí o finančné dary.
Devastácia komunity jazzových hudobníkov v New York City je úplná. Nikto nepracuje. Od...
Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
Cenu verejnosti ESPRIT si preberie Ondrej Juraši
Desať dní mohli domáci fanúšikovia rozhodovať o tom, ktorý z nominovaných dvadsiatich šiestich...
Týždeň slovenského jazzu: klaviristi
Dnes necháme hovoriť (alebo lepšie povedané znieť) klavírnych majstrov. Jazzová klavírna úroda bola...
Týždeň slovenského jazzu: všehochuť
Niekedy to proste vypáli tak, že do jedného vreca musíte zozbierať všetko, čo nezapadlo inde: bez...