Jazz a swing na Smolenickom zámku

Jazz a swing na Smolenickom zámku
jazz.sk

 

Už 1. júla sa v poobedných hodinách uskutoční zaujímavý koncert a čaká Vás uvoľnené popoludnie v príjemnom prostredí nádvoria známeho zámku. Predstavia sa dve kapely a dj, ktorí chystajú dávku džezovej aj swingovej muzičky na celé popoludnie.

Na živo zahrajú dva projekty. Domáca DELIKATESA JazzProject, v Trnave a okolí známa formácia, ktorá síce prešla menšou transformáciou, no na jej kvalitách jej to vôbec neubralo. Chalani z Delikatesy hrávajú jazz-ové štandardy obohatené o produkciu ex-Delikatesy v groove a jazz prevedení. Aktuálna ale asi nie konečná formácia je zostave: gitara - Spenser (Pavol Borbely), basa - Kubo (Martin Kubala), kláves - Miloš Bihary, bicie - Pioter (Peter Trnka ml) a trubka - Peter Letovanec.

 

V poradí druhý projekt pricestuje až z Kanárskych ostrovov a prinesie troška španielskeho temperamentu v gypsy swing rytme. LE CARAVAN GUITARS - Pôvodné duo gitaristov sa rozšírilo o daľších členov. A začalo koncertovať po celej európe. Od roku 2006 majú za sebou vyše 900 koncertov. V ich hudbe počuť odkaz na majstrov Gypsy Jazzu ako je Django Reinhard (údajne najlepší gitarista všetkých čias) ale aj swingových bandov z 30-40 rokov. Začiatkom Júna vyrazili na " KOILA TOUR 2012", v rámci ktorého koncertujú aj na Slovensku a čaká ich aj Dubai či Austrália.

 

Medzi kapelami ako aj po nich doplní produkciu DJ s vyberanou vinylovou swing selekciou.

Skúsený DJ, ktorý pôsobí v niekoľkých dj-skych projektoch /Respect vibration, Pop za železnou oponou, ../ sa predstaví zo swingovými hitmi pod menom SWINGING VIBRATION.

 

Na zámockom nádvorí, teda v južnej bašte je už dlhší čas prevádzka Vínotéky Galéria. Tá skrýva skvostné vína, ktoré bude možné počas celej akcie chutnať a spoznávať.

 

 

Ďalšie články

Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
Mikulášske jazzové hody pokračujú
O Mikulášskom jazzovom festivale, prostredníctvom ktorého zanietenci Martin Budaj a Ján Novotný...
Cenu verejnosti ESPRIT si preberie Ondrej Juraši
Desať dní mohli domáci fanúšikovia rozhodovať o tom, ktorý z nominovaných dvadsiatich šiestich...
Týždeň slovenského jazzu: klaviristi
Dnes necháme hovoriť (alebo lepšie povedané znieť) klavírnych majstrov. Jazzová klavírna úroda bola...