JAZZ sa ešte stále hľadá

JAZZ sa ešte stále hľadá
Peter Motyčka

Pokiaľ ste členom amatérskeho jazzového zoskupenia, nasledujúca výzva je určená priamo vám: „Hľadáme amatérske jazzové skupiny a projekty, ktoré by mali záujem vystúpiť v rámci festivalu PET JAZZ v sobotu 27. mája 2022.“ Okrem zviditeľnenia sa a nových skúseností dostanete možnosť predstaviť sa na pódiu spolu s renomovanými umelcami.

 

Do konca apríla 2023 sa môžu domáce amatérske jazzové skupiny a projekty prihlásiť do otvorenej výzvy HĽADÁ SA JAZZ!, ktorú vyhlásili Kultúrne zariadenia Petržalky. Pokiaľ máte záujem, pošlite link s ukážkou vašej tvorby, úryvkom z koncertu alebo s krátkym záznamom zo skúšobne. Jedna zo zúčastnených kapiel dostane možnosť vystúpiť v rámci programu festivalu PET JAZZ 2023, ktorý sa bude konať v sobotu 27. mája 2023 v priestoroch DK Zrkadlový háj v Bratislave. A tento deň si môžete označiť v kalendári ako začiatok novej etapy vášho umeleckého života. Predsedom poroty, ktorá určí víťaza Otvorenej výzvy HĽADÁ SA JAZZ 2023, bude špičkový slovenský trombonista Vladimír Vizár. Vystúpenie nebude honorované, účastníci však dostanú kvalitný zvukový a obrazový záznam večera. 

 

Viac informácií a zasielanie prihlášok:

Ladislav Jančiar / 0911 420 471

ladislav.janciar@kzp.sk

www.facebook.com/kulturavpetrzalke

 

Aktuálny 22. ročník petržalského jazzového festivalu PET JAZZ 2023 opäť ponúkne sériu koncertov domácich umelcov: nu-jazzové kvinteto the Bureau – víťaz súťaže Jazz START UP v kategórii „živé vystúpenie“, projekt MÁRIO BELÁK SESSION feat. Ondrej Krajňák s poctou saxofonistovi Kennymu Garrettovi a TripleJump gitaristu Michala Bugalu, bubeníka Davida Hodeka a basgitaristu Richarda Csina. Petržalským koncertom bude aj vrcholiť TripleJump TOUR 2023, ktoré začína už tento štvrtok v Music a Cafe Nitra a bude pokračovať dvadsiatkou vystúpení nielen v slovenských mestách, ale aj v dvoch českých a jednom rakúskom. Príďte si vychutnať súčasnú domácu jazzovú špičku!

 

 

Autor: Peter Motyčka

 

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Týždeň slovenského jazzu: klaviristi
Dnes necháme hovoriť (alebo lepšie povedané znieť) klavírnych majstrov. Jazzová klavírna úroda bola...
Týždeň slovenského jazzu: všehochuť
Niekedy to proste vypáli tak, že do jedného vreca musíte zozbierať všetko, čo nezapadlo inde: bez...
Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...