Jazz START UP odštartuje prvé kolo súťaže na Rádiu Devín už dnes!

Jazz START UP odštartuje prvé kolo súťaže na Rádiu Devín už dnes!
jazz.sk

A je to tu! Dnes, v utorok 2. júla oficiálne začína  prvé kolo súťaže Jazz START UP. V prvom dueli sa na vlnách Rádia Devín predstavia prví dvaja z dvanástich finalistov a pokúsia sa svojim súťažnym songom osloviť poslucháčov. Tí majú možnosť posunúť jednu zo skupín k výhre súťažného kola - k samostatnému koncertu v sále Slovenského Rozhlasu, ktorý bude vysielaný naživo.

 

Prvé kolo súťaže Jazz START UP bude uvedené v relácii Jazzovnica 2.júla o 19.00 hod. na Rádiu Devín. O priazeň fanúšikov jazzu sa budú svojimi prvými nahrávkami z rozhlasového štúdia uchádzať dve skupiny: Martin Uherek Quartet a Ščevlíková & Zajaček duo.

Hlasovanie prebieha tu

 

Následne môžu poslucháči dva týždne hlasovať za svojho nominanta na portáli Jazz.sk. Víťaz prvého kola prostredníctvom priameho prenosu na Rádiu Devín ponúkne svoj live verejný koncert 23.júla o 19.00 hod. v Komornom štúdiu SRo.

Možnosť získať hlavnú cenu na základe nahrávky zrealizovanej v štúdiach Rozhlasu však  nekončí ani pre skupinu, ktorá získa od fanúšikov menej hlasov. Konečné slovo pri hlavnej cene Jazz START UP bude mať porota zložená z profesionálov - Juraj Bartoš (trúbka), Juraj Griglák (basgitara), Gabriel Jonáš (klavír), Lucia Lužinská (spev), Róbert Ragan (kontrabas), Boris Čellár (gitara) a Peter Solárik (bicie).

Hlavná cena - Start-up balíček pre nádejnú skupinu obsahuje napríklad dva dni strávené v profesionálnom štúdiu, vytvorenie profi DVD záznamu v prestížnom klube Blue Note, otvárací koncert festivalu Open Jazz Fest 2014, či vystúpenie na prestížnej Radio_Head Awards.

 

Postupujúce skupiny
 

Úroveň prihlásených bola pomerne vysoká, o čom svedčí fakt, že len tri skupiny sa nedostali do výberu žiadneho z porotcov. V dvoch prípadoch boli skladby kapiel  žánrovo príliš vzdialené a teda prirodzene jazzových porotcov neoslovili. Predstavujeme vám skupiny, ktoré v priebehu pol roka odprezentujú svoje umenie v šiestich kolách súťaže Jazz START UP  v relácii Jazzovnica na Rádiu Devín:

Big Band Swingless Jazz Ensemble | CPK Trio | Darkness Positive Jazz Quintet | Fridge Aside | Hangsome | Cha Bud | Jezzsprit | Jazz Nut Trio | Lukáš Oravec Quartet | Martin Uherek Quartet | Miloš Biháry Trio | Ščevlíková & Zajaček

Náhradníci: Ponte Pardo, Transfusion Duo.

 

V nasledujúcom druhom kole, ktoré bude odvysielané 23.júla sa predstaví duo formácia gitaristu Miroslava Záhradníka a klaviristu Pavla Morochoviča jEzzSPRIT a na druhej strane to bude trio mladého klaviristu Miloša Biháryho.

 

Súťaž Jazz START UP v skratke:

Raz mesačne dostanú postupujúci priestor vo vysielaní Rádia Devín, vždy po dve súťažiace skupiny, ktoré v dvojhodinovej relácii predstavia poslucháčom svoju tvorbu. Ku kvalitnej prezentácii budú mať interpreti k dispozícii profesionálne nahrávacie štúdio Slovenského rozhlasu, kde vznikne súťažný song. Obe skupiny sa budú v daný mesiac uchádzať o priazeň poslucháčov formou internetového hlasovania. To prebehne na stránkach Jazz.sk a víťaz kola bude mať príležitosť ukázať svoje koncertné umenie naživo, v koncertných priestoroch Slovenského rozhlasu. Záznam z koncertu bude súčasťou relácie.
 

Partneri súťaže: Štúdio J, Blue Note -Nové mesto n. Váhom, Open Jazz Fest, Rádio Devín a Rádio Piešťany

Hlasovanie prebieha tu

-rob-

Galéria

JAZZ-START-UP-PSD.png

 

 

Ďalšie články

Jazz START UP: Víťazom prvého kola koncertných duelov sa stalo zoskupenie New Message Jazz
V sobotu 23. novembra sa v bratislavskom Bohéma Bare uskutočnilo prvé kolo súťaže mladých jazzových...
Cena ESPRIT - anketa za najlepší slovenský jazzový album roka 2013
Slovenská anketa „ESPRIT - cena za najlepší slovenský jazzový album roka 2013“ sa stala oficiálne...
Cena ESPRIT - anketa za najlepší slovenský jazzový album roka 2014
Už tretí rok vyhlasuje portál Jazz.sk cenu za najlepší jazzový album roka Esprit. Víťazné albumy...
Nech je dobrej hudby medzi nami veľa
Milí priatelia hudby zvanej Jazz, priatelia dobrej hudby. Akosi vždy, na prelome rokov prichádza...
Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
Piesne, ktoré poznajú Lash & Grey i Dan Bárta
Carnegie Hall v New Yorku, Empoli Jazz Festival v Taliansku, viedenský klub Porgy&Bess,...
Mikulášske jazzové hody pokračujú
O Mikulášskom jazzovom festivale, prostredníctvom ktorého zanietenci Martin Budaj a Ján Novotný...
Cenu verejnosti ESPRIT si preberie Ondrej Juraši
Desať dní mohli domáci fanúšikovia rozhodovať o tom, ktorý z nominovaných dvadsiatich šiestich...