Katastrofa pre New Orleans Jazz and Heritage Festival: Headliner Rolling Stones zrušil vystúpenie, ostalo prázdno

Katastrofa pre New Orleans Jazz and Heritage Festival: Headliner Rolling Stones zrušil vystúpenie, ostalo prázdno

Nestáva sa často, že najsilnejší headliner festivalu zruší svoje vystúpenie. Vlastne sa to nestáva skoro nikdy. New Orleans Jazz and Heritage Festival čelí už niekoľko dní katastrofickej situácii - The Rolling Stones, legendárna britská rocková kapela, na ktorú festival predával špeciálne lístky a celé promo a VIP balíky smeroval na ich vystúpenie, oznámila, že zo zdravotných dôvodov speváka Micka Jaggera ruší všetky svoje vystúpenia v Severnej Amerike. Festival začína na prelome apríla a mája, organizátori tak majú necelý mesiac na to, aby sa s touto katastrofou vysporiadali.

 

Vystúpenie kapely The Rolling Stones na tohtoročnom New Orleans Jazz and Heritage Festivale sa 2. mája 2019 neodohrá, podobne ako celý zvyšok ich severoamerického "No Filter" turné. Dôvodom je zdravotný stav frontmana Micka Jaggera. "Jagger dostal odporučenie od doktorov, aby zrušil turné, keďže v tomto čase to nedovoľuje jeho zdravotný stav a potrebuje zdravotné ošetrenie," informovala na Twitteri kapela a neskôr aj samotný spevák. Doktori predpokladajú kompletné zotavenie a jeho návrat na pódium hneď ako to bude možné.

 

The Rolling Stones boli najsilnejším headlinerom 50. výročia festivalu, ktorý sa koná na prelome apríla a mája 2019 v areáli pretekárskej dráhy Fair Grounds. Kapela mala hrať 2. mája pre obmedzený počet hostí, ktorí si zakúpili špeciálne VIP balíky alebo lístky za 185 dolárov na toto vystúpenie. Lístky na toto vystúpenie sa vypredali takmer okamžite a o dlhých radách a nocovaní pred budovou Superdome v chladný januárový deň sme už písali.

 

Tragédia skutočnosti, že festival stratil headlinera je ešte posilnená tým, že The Rolling Stones mali byť 2. mája jedinými účinkujúcimi v čase od 17.00, aby sa s nimi nikto iný nekryl. To znamená, že po vystúpení projektu Dumpstaphunk Ivana Nevilla, ktoré skončí 16.30, by v celom areáli festivalu ostalo ticho. The Gentilly, Congo Square and ostatné kapely na iných pódiách v ten deň rovnako končia o 16-tej alebo dokonca skôr.

 

Nočná mora každého organizátora festivalu sa pre New Orleans Jazz and Heritage Festival stala realitou a s napätím čakáme, ako sa s ňou vysporiada. Bude vracať peniaze za lístky na koncert, aj celé VIP balíky, ktoré predstavovali značnú časť príjmov? Alebo nahradí The Rolling Stones iným rovnako pútavým headlinerom? Je také niečo vôbec v tak krátkom časovom horizonte možné?

 

Zdroj: nola.com

Autor: Martin Uherek

Foto: Mark Allan/Invision/AP

 

 

Ďalšie články

6 zaujímavých faktov o jazze, ktoré ste (možno) nevedeli
Jazz je dnes nesmierne širokým pojmom, pod ktorým si môžeme predstaviť rozmanitú hudbu. Nebolo tomu...
VRAVELO SA V COTTON CLUBE – Volanie Džungle
"Vravelo sa v Cotton Clube" je séria príbehov z obdobia jazzového veku. Sám F. Scott Fitzgerald by...
Dr. House bude už po druhý krát liečiť s blues.
Britský herec a spisovateľ Hugh Laurie vo svete známy ako sarkazmom sršiaci Dr. House, si zdá sa,...
Nový album: Hugh Laurie hrá, aj keď prší!
     Raz je herec, raz spisovateľ a už po druhýkrát hudobník.  Volá sa...
Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
Cenu verejnosti ESPRIT si preberie Ondrej Juraši
Desať dní mohli domáci fanúšikovia rozhodovať o tom, ktorý z nominovaných dvadsiatich šiestich...
Týždeň slovenského jazzu: klaviristi
Dnes necháme hovoriť (alebo lepšie povedané znieť) klavírnych majstrov. Jazzová klavírna úroda bola...
Týždeň slovenského jazzu: všehochuť
Niekedy to proste vypáli tak, že do jedného vreca musíte zozbierať všetko, čo nezapadlo inde: bez...