Lettuce, Brooklyn Funk Essentials, Judith Hill a B-Side Band na Groove Brno

Lettuce, Brooklyn Funk Essentials, Judith Hill a B-Side Band na Groove Brno
Peter Motyčka

Prvú polovicu októbra ovládnu Brno osobnosti funku a soulu. Koncertná séria pätnástej edície medzinárodného festivalu Groove Brno odštartuje českou premiérou amerických Lettuce, domáci B-Side Band spojí sily s losangelskou speváčkou a skladateľkou Judith Hill a s novým materiálom sa predstavia aj Brooklyn Funk Essentials na dvojkoncerte spolu s kapelou D.Y.K. herca a speváka Vojtěcha Dyka.

Bostonská šestica Lettuce s nomináciami na cenu Grammy či prvým miestom v rebríčku prestížneho amerického časopisu Billboard sa premiérovo predstaví českému publiku už túto sobotu 8. októbra v Metro Music Baru. Poslucháčom prinesú napríklad hudbu z nového albumu „Unify“, na ktorom spolupracoval legendárny Bootsy Collins.

 

 

V piatok 14. októbra sa bude festival Groove Brno oslavovať pätnásť rokov. Pódium Sono Centra ponúkne narodeninovú párty losangelskej speváčky a skladateľky Judith Hill s českým B-Side Bandom. Popri bývalej vokalistke Michaela Jacksona a finalistke americkej súťaže The Voice sa medzi gratulantmi objavia aj Vojtěch Dyk, Tereza Černochová (Monkey Business), Marta Kloučková, Jakub Vaňas (Top Dream Company) a ďalší.

Nasledujúci deň sa na rovnakom pódiu stretnú americkí Brooklyn Funk Essentials s domácimi D.Y.K.. „Dvojkoncertem těchto dvou vynikajících kapel chceme fanouškům demonstrovat rozmanitost funkového žánru a jeho kořenů. Američtí experimentátoři fúze soulu, hip hopu, jazzu a pochopitelně funku reprezentují si svým neotřelým pojetím ve Státech vysloužili několik nominací na zlatou sošku gramofonu. Kontrovat jim bude svěží lehkonohý mix funku a soulu D.Y.K., kde skladatel Ondřej Pivec uplatnil svůj elán a zkušenosti nasbírané mimo jiné při spolupráci se soulovou hvěždou Gregory Porterem, za níž také získal jednu ze svých Grammy,” hovorí o dramaturgii riaditeľ festivalu Groove Brno Josef Buchta.

 

 

Priaznivcov energickej hudby čakajú v rámci festivalu ešte vystúpenia Grammy ovenčeného Philipa Lassitera (26.10.), česká premiéra Huntertones (4. 11.), bostonskí priekopníci jazz-fusion Spyro Gyra (9. 11.), trombonista Fred Wesley s The New JB's (12. 11.) a krst nového albumu kapely Jay Delver (30. 11.).

 

Vstupenky nájdete na tomto linku v sieti GoOut a informácie na webe www.groovebrno.cz.

 

Facebook událost 8. 10. 2022 Lettuce: https://fb.me/e/1ar3nWgwd

Facebook událost 14.10.2022 B-Side Band feat. Judith Hill: https://fb.me/e/2xfJlT59b

Facebook událost 15.10. 2022 Brooklyn Funk Essentials & D.Y.K.: https://fb.me/e/1ReJCW39L

 

Autor: Peter Motyčka podľa tlačovej správy

 

Galéria

Lettuce, Brooklyn Funk Essentials, Judith Hill a B-Side Band na Groove Brno
Lettuce, Brooklyn Funk Essentials, Judith Hill a B-Side Band na Groove Brno

 

 

Ďalšie články

Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
Mikulášske jazzové hody pokračujú
O Mikulášskom jazzovom festivale, prostredníctvom ktorého zanietenci Martin Budaj a Ján Novotný...
Cenu verejnosti ESPRIT si preberie Ondrej Juraši
Desať dní mohli domáci fanúšikovia rozhodovať o tom, ktorý z nominovaných dvadsiatich šiestich...
Týždeň slovenského jazzu: klaviristi
Dnes necháme hovoriť (alebo lepšie povedané znieť) klavírnych majstrov. Jazzová klavírna úroda bola...