Niečo „malé“ na víkend od Bena Westbeecha - fotoreport

Niečo „malé“ na víkend od Bena Westbeecha - fotoreport
Martina Repková

Hoci je Ben Westbeech na Slovensku stále dosť neznámy interprét, túto nedeľu to tak v bratislavskom KC Dunaj vôbec nevyzeralo. Tanečná sála bola príjemne zaplnená ľuďmi a neskutočne sa bavili. Niet divu. Ben so svojimi spoluhráčmi to na pódiu naozaj roztočili.

 So svojou 5-člennou formáciou v zložení keybords, bassguitar, drums & electro mix pult predstavil svoj nový album There’s More To Life Than This a sčasti aj starší Welcome to the best years of your life. Keď začali hrať, Ben mal na sebe elegantný dlhý kabát s vyhrnutým golierom, no už pri druhom či treťom songu ho musel zhodiť dole - takúto sálajúcu energiu od neznámeho publika zrejme nečakal. Mohli za to práve jeho našlapané songy premiešané s funkom, soulom, jazzpopom, dnb i minimal house elektronikou. Aj keď sa farbou hlasu zdá byť „ďalším sladkým chlapcom“, o nudné bittersweet symphonies v jeho podaní určite nešlo. Zaujímavými, často aj protichodnými beatmi dokázala jeho kapela rozpumpovať aj ten najnevinnejšie znejúci song. Tento charizmatický mladík je okrem toho že je spevák aj hudobný producent a Dj a pôsobí pod pseudonymom BrEaCh.

Keď má hudba ťah, robí si s ľuďmi čo chce. Aj presvedčivý prejav Bena Westbeecha spravil s publikom svoje. Všetky jeho skladby sa nesú v pozitívnom duchu a niekedy som mala pocit, že počúvam Jamiroquaia, alebo Jamieho Woona, či Culluma. Kapela ako stvorená pre letný festival.

 

http://youtu.be/lUP9CVW3Afg

 

Stojím v dave a je tu naozaj teplo. Po každej pesničke dostáva Ben úžasný aplauz, ľudia tancujú, skáču. Niekedy celkom punkovo. Takisto aj na pódiu - veľká párty. Nikto teda nesúhlasí s koncom koncertu. Kapela sa vráti s prídavkom - skladbou Get Closer, ktorú odohrala ako prvú. Nestačilo. Ben sa po cca 5 minút trvajúcom húkaní a tlieskaní opäť vracia a trošku zahanbený s rozpačitým úsmevom hovorí, že už nemajú čo viac zahrať, tak budú musieť niečo zopakovať. Publikum hlasným krikom odhlasuje a následne spieva refrén skladby Can I have a little something for a weekend. Áno. Takéto niečo malé /veľké/ na víkend pokojne aj každý týždeň!:)

 

Martina Repková

 

foto: Katarína Bell

video: youtube.com

 

 

 

Galéria

foto: katarina bell
foto: katarina bell
foto: katarina bell
foto: katarina bell
foto: katarina bell
foto: katarina bell
foto: katarina bell
foto: katarina bell
foto: katarina bell
foto: katarina bell
foto: katarina bell

 

 

Ďalšie články

Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
Cenu verejnosti ESPRIT si preberie Ondrej Juraši
Desať dní mohli domáci fanúšikovia rozhodovať o tom, ktorý z nominovaných dvadsiatich šiestich...
Týždeň slovenského jazzu: klaviristi
Dnes necháme hovoriť (alebo lepšie povedané znieť) klavírnych majstrov. Jazzová klavírna úroda bola...
Týždeň slovenského jazzu: všehochuť
Niekedy to proste vypáli tak, že do jedného vreca musíte zozbierať všetko, čo nezapadlo inde: bez...