Prvé kolo Czech Jazz Contest 2013 začalo, zastúpené je aj Slovensko

Prvé kolo Czech Jazz Contest 2013 začalo, zastúpené je aj Slovensko
jazz.sk

Po dlhom a neľahkom rozhodovaní hviezdnej poroty, ktoré z prihlásených jazzových talentov posunúť o krok bližšie k splneniu ich sna, štartuje prvé semifinálové kolo prestížnej medzinárodnej súťaže Czech Jazz Contest 2013!

19. a 20. februára rozozvučí legendárny priestory pražského jazzového klubu Reduta hudba mladých jazzmanov, ktorí sa stretnú v 1. semifinálovom kole. A rovno s porciou exotiky. Na doskách pódia, na ktorých v minulosti zanechali svoje stopy velikáni v čele s trubkárom Wynton Marsalisom, sa totiž okrem českých muzikantov postavia aj interpreti z Rakúska. Počas celej súťaže môžu diváci fandiť svojim favoritom z Nemecka, Poľska, Dánska a Slovenska. Pestrá mozaika národností i jazzových odnoží teda sľubuje napínavý súboj, ktorého výsledok prinesie meno prvého finalistu historicky druhého ročníka prestížnej hudobnej súťaže.

Netreba pripomínať, čo mladých muzikantov na odkaze medzinárodnej súťaže Junior Jazz priťahuje. Je to najmä predstavenie vlastnej tvorby publiku a odbornej porote v zložení Brian Charette, Emil Viklický, Milan Svoboda, Adam Tvrdý, Ondřej Štveráček a ďalším, s ktorými si majú možnosť zajamovat a vypočuť si ich sprievodné koncerty. Pre mnohých veľmi lákavé aj nehmotné ceny, víťaz napríklad získa štipendium na letnú jazzovú dielňu Czech Jazz Workshop 2013 a dostane možnosť vystúpiť na 35. ročníka Medzinárodného jazzového festivalu Praha, poriadaným spoločnosťou Pragokoncert Bohemia.

Súťaž jazzových talentov mladších ako tridsať rokov Czech Jazz Contest 2013 potrvá do 16. marca, kedy vyvrcholí finálovou show s piatimi najlepšími kapelami.

Organizátori pripravili množstvo sprievodných akcií a súťaží o ceny pre publikum. Možnosť zapojiť sa naozaj každý a to aj prostredníctvom www.redutajazzclub.cz a sociálnej siete www.facebook.com / Reduta.

-rob-

 

 

Ďalšie články

Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
Mikulášske jazzové hody pokračujú
O Mikulášskom jazzovom festivale, prostredníctvom ktorého zanietenci Martin Budaj a Ján Novotný...
Cenu verejnosti ESPRIT si preberie Ondrej Juraši
Desať dní mohli domáci fanúšikovia rozhodovať o tom, ktorý z nominovaných dvadsiatich šiestich...
Týždeň slovenského jazzu: klaviristi
Dnes necháme hovoriť (alebo lepšie povedané znieť) klavírnych majstrov. Jazzová klavírna úroda bola...