Súťaž o 3x2 lístky na duo Al Di Meola - Gonzalo Rubalcaba

Súťaž o 3x2 lístky na duo Al Di Meola - Gonzalo Rubalcaba
jazz.sk

Gitarista svetového formátu Al Di Meola a dychvyrážajúci pianista Gonzalo Rulcaba sa chystajú na spoločné turné. Dvaja nespochybniteľní hrdinovia jazzu – unikátny, nezabudnuteľný koncert už 15. novembra vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu v Bratislave, v rámci koncertného cyklu CITY SOUNDS.

 

Gonzalo Rubalcaba bol hosťujúci hudobník na poslednej nahrávke Al di Meolu „Pursuit of Radical Rhapsody“, a teraz sa títo dvaja výnimoční hudobníci chystajú na spoločné turné. Spojenie gitaristu svetového formátu Al di Meolu a výnimočného klavíristu Gonazala Rubalcaba je bez pochýb prísľubom najvýraznejšieho jazzového koncertu tejto jesene.


 

Koncert je obdivuhodnou kombináciou vášne, inteligencie a skvelej techniky. Al Di Meola je jeden z najprominentnejších virtuózov súčasného jazzu. Flamengo Al Di Meolu  plné rytmu, ako i jeho originálne skladby inšpirované tangom odhaľujú jeho zručnosť komponovať zložité harmónie prepojené s jednoduchými, krásnymi a lákavými melódiami.  A hoci má azda jemné a romantické srdce, očividne je stále schopný  svojou legendárnou gitarou dať hre glanc 70tych rokov v duchu svojej klasiky ako Elegant Gypsy a Casino.
 

S ôsmimi nomináciami Grammy Gonzalo Rubalcaba nepochybne obhájil svoj status vplynej osobnosti svetového jazzu. V akejkoľvek oblasti hudobného sveta bude Rubalcaba vystupovať, jeho hudobné skladby budú melodické, rytmické a vzrušujúce. Pokračuje v premieňaní nudnej každodennosti našich životov na niečo krásne a význačné.

 

Vyhrajte vstupenky a zúčastnite sa tejto výnimočnej koncertnej udalosti! Stačí, keď nám správne odpoviete na otázku a pri troche šťastia vyžrebujeme práve Vás.

Súťažná otázka: Gitarista Al Di Meola bol pred rokmi súčasťou gitarového tria, ktoré sa tešilo obrovskej popularite. Na živej nahrávke "Piatková noc v San Franciscu" spoluúčinkovali ďalší dvaja gitaroví géniovia. Napište nám ich mená.

Výhercovia: Martin Teleky, Peter Lume, Jana Mrazova

 

 

Ďalšie články

Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
Cenu verejnosti ESPRIT si preberie Ondrej Juraši
Desať dní mohli domáci fanúšikovia rozhodovať o tom, ktorý z nominovaných dvadsiatich šiestich...
Týždeň slovenského jazzu: klaviristi
Dnes necháme hovoriť (alebo lepšie povedané znieť) klavírnych majstrov. Jazzová klavírna úroda bola...
Týždeň slovenského jazzu: všehochuť
Niekedy to proste vypáli tak, že do jedného vreca musíte zozbierať všetko, čo nezapadlo inde: bez...