Ako využiť potenciál stránky Jazz.sk?

Ako využiť potenciál stránky Jazz.sk?
jazz.sk

Portál Jazz.sk je bránou k informáciam o jazzovom dianí vo svete a na Slovensku. Vznikol pred necelým rokom, no už teraz patrí k najnavštevovanejším stránkam menšinových žánrov na Slovensku. Jeho cieľom popri redakčnej časti (ide o oficiálne periodikum s prideleným ISSN číslom) je dať návštevníkom možnosť zasiahnúť do jeho štruktúry a spoluvytvárať tak obsah stránky.  Ponúkame vám niekoľko tipov ako naplno využiť potenciál Jazz.sk. Ako na to?

 

 

Zviditeľnite svoje koncerty

Funkciu voľného pridávania koncertov využívajú doteraz prevažne kluby a samotní hudobníci. Vedeli ste, že koncert sa po pridaní zobrazí na hlavnej stránke minimálne dva krát? Najskôr hneď po pridaní, druhý raz aktuálne v deň koncertu, priamo pod kalendárom.
TIP: Pri pridávaní koncertu uploadujte aj kvalitnú fotografiu, readakcia totiž do hlavného obsahu vyberá aj z pridávaných koncertov. Aby mohla táto informácia rotovať v slideri na hlavnej stránke, mala by mať fotografia rozmer min 630x340px.

Blogujte!

Máte nejakú zaujímavú informáciu z hudobného prostredia jazzu? Vydávate album, pripravujete krst CD, vyrážate na koncertnú šnúru, otvárate jazzový klub? V tom prípade máte dve možnosti. Pošlite nám o tom správu, alebo napíšte svoj blog. Výhoda blogu je, že sa dá formátovať ako bežný článok. Môžte meniť písmo, vkladať linky, vytvoriť galériu obrázkov. Ak je obsah blogu zaujímavý, väčšinou býva zviditeľnený aj na hlavnej stránke v redakčnej časti.
TIP: Prelinkujte si váš blog s obsahom stránky. Vačšina klubov, hudobníkov a skupín má na portáli Jazz.sk svoju profilovú stránku.

Pridávate udalosti len na Facebook? Skopírujte ich dvoma klikmi na Jazz.sk

Facebook je v súčasnosti moderný nástroj na zviditeľnenie vlastných aktivít. Vytváranie udalosti je naozaj jednoduché. Pozvánku na váš koncert však dostanú len vaši facebookoví priatelia. Na stránku Jazz.sk chodí za informáciami takmer 10.000 návštevníkov mesačne. Fanúšikovia jazzu, organizátori, prevádzkovatelia klubov, hudobníci... . Sprostredkujte im vašu facebookovú udalosť cez novú aplikáciu, ktorá pridá všetky potrebné informácie do kalendára Jazz.sk.
Stačí skopírovať link facebookovej udalosti a vložiť ho do poľa nad kalendárom na hlavnej stránke. Aplikácia si sama stiahne potrebné informácie udalosti ako dátum, čas, miesto, názov koncertu a fotku. Dvoma kliknutiami sa tak vaša facebooková udalosť jednoducho pridá do kalendára Jazz.sk.
TIP: Nahraďte fotografiu z facebooku, kvalitnejšou foto s vyšším rozlíšením, aby mohla informácia o koncerte rotovať v slideri na hlavnej stránke.

Ľudia z portálu Jazz.sk stále vylepšujú prostredie stránky, funkcie a možnosti pre užívateľov a návštevníkov. Stránka má slúžiť ľuďom a sme naozaj radi, že po necelom roku fungovania je portál denno denne naozaj naplno využitý. Pripravujeme veľké prekvapenie, ktoré spustíme počas Bratislavských Jazzových dní, teda posledný októbrový víkend. Prezradíme len, že pôjde o veľkú zmenu týkajúcu sa dizajnu stránky!

 

Tím Jazz.sk
-rob-
 

 

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Týždeň slovenského jazzu: všehochuť
Niekedy to proste vypáli tak, že do jedného vreca musíte zozbierať všetko, čo nezapadlo inde: bez...
Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...