Americký trubkár Arenella predstaví tradičný jazz ako interpret a lektor

Americký trubkár Arenella predstaví tradičný jazz ako interpret a lektor
jazz.sk

Nie je zvykom, že v našich končinách môžeme privítať jazzový orchester z Ameriky, ktorý sa venuje starému „hot jazzu“ alebo tzv. „sweet dance music“. Vlastne sa tak udeje po prvý krát! Hudba obdobia 20-tych a 30-tych rokov minulého storočia je u nás známa aj vďaka desaťročiam práce svetovo uznávaného orchestra Bratislava Hot Serenaders a jeho mladšieho súpútnika Fats Jazz Bandu. Práve Fats Jazz Band pozval na Slovensko vynikajúci orchester, ktorú vedie trubkár, spevák a skladateľ Michael Arenella v New Yorku. Predstaví sa Vám koncom augusta na dvoch koncertoch a jazzovom workshope.

 

Michael Arenella o plánovaných koncertoch hovorí: „Na Slovensko prídem po prvýkrát a sa už na Bratislavu a Piešťany veľmi teším. O kapelách na Slovensku, venujúcich sa jazzu 20-tych a 30-tych rokov, viem už dávno. Sú kvalitatívne oveľa vyššie ako mnohé americké kapely a venujú sa tejto hudbe naozaj detailne. Dreamland Orchestra má za sebou už viac než desaťročnú úspešnú existenciu. Do Bratislavy prídeme ako sextet a veríme, že divákom prinesieme kus ozajstnej starej dobrej Ameriky“.

 

Prvý z koncertov sa uskutoční 27.8.2014 vo V-klube v Bratislave o 19:00 hod. pod názvom GOLDEN AGE CONCERT. Pôjde o unikátny trojkoncert dobových štýlových kapiel: Michael Arenella & His Dreamland Orchestra (USA), Fats Jazz Band (SK) a Saxophone Syncopators (CZ/SK). Všetky tri kapely hrajú na originálne pôvodné hudobné nástroje a aj ich celková vizáž a prejav sú v úplnej zhode s obdobím, ktoré predstavujú.

Organizátori koncertu sú Národné osvetové centrum a Spoločnosť priateľov dobrej hudby, o.z.

Lístky sú v predaji v sieti Ticketportal

 

Druhý samostatný koncert Michael Arenella & His Dreamland Orchestra sa uskutoční 28.8.2014 v Kursalóne v Piešťanoch o 20:00 hod. na terase Kursalónu.

Koncerty sú realizované vďaka finančnej podpore Americkej ambasády na Slovensku a Ministerstva kultúry Slovenskej republiky. 

 

WORKSHOP S MICHAELOM ARENELLOM a jeho bandom

Michael Arenella so svojimi hudobníkmi urobí pre záujemcov deň pred bratislavským koncertom, 26.8.2014 o 19:00 hod. zaujímavý workshop v rámci Večerných jazzových ateliérov v centre KontAKT na Ventúrskej ulici v Bratislave. Tento workshop sa uskutoční v spolupráci s portálom www.jazz.sk a občianskym združením Porta Artium. Ozvučenie ateliérov aparatúrou BOSE zabezpečuje spoločnosť BaSys.

Viac info a prihláška na www.jazz.sk/ateliery

 

Michael Arenella & His Dreamland Orchestra je prvotriedny tanečný orchester, ktorý oživuje tradíciu hot-jazzu 20-tych a ranných 30-tych rokov minulého storočia. Michael Arenella je charizmatický trubkár a spevák, ktorého citlivý barytón robí aj z najsarkastickejšej piesne lahodnú skladbu.

 

 

Ďalšie články

Golden Age Concert: V rytme Hot & Sweet Music v bratislavskom V-klube
V stredu 27. augusta 2014 sa zo známeho bratislavského Véčka do neskorej noci ozývali burácajúce...
Golden Age Festival 2016 - Véčko v rytme Hot Jazzu
Rytmus je náš biznis spievalo a hralo sa v preplnenej sále bratislavského V – klubu v...
Reportáž: Trnavský Jazzyk medzi kvapkami dažďa
Hudobný festival Trnavský Jazzyk, 5. a 6. august 2016 Trnavský Jazzyk sa za svojich trinásť rokov...
Report: Fats Jazz Band v Swing Café
Ani tomu nebolo tak dávno, čo v kuloároch bratislavského jazzu prebehla správa o konci...
Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
OpenJazzFest ožije Kubou i Brazíliou
Bohatá ponuka jazzových festivalov je typická najmä pre jesenné mesiace, no fanúšikovia si nemusia...
Cotatcha sings, Basie swings
Predpokladám, že znalci spozorneli pri parafráze na titul vynikajúceho albumu „Ray Sings, Basie...
Piesne, ktoré poznajú Lash & Grey i Dan Bárta
Carnegie Hall v New Yorku, Empoli Jazz Festival v Taliansku, viedenský klub Porgy&Bess,...