Blesková súťaž o 2x2 vstupenky na Aubrey Johnson Quintet

Blesková súťaž o 2x2 vstupenky na Aubrey Johnson Quintet
jazz.sk

Jesenná koncertná sezóna v novomestskom klube Blue Note sa rozbieha pekne bez okolkov. Už túto sobotu bude priestor s modrou notou v logu hostiť americkú jazzovú speváčku Aubrey Johnson. Tá žije striedavo v New York a v Bostone, no v Európe sa jej očividne páči.

Aubrey je zároveň skladateľkou a pedagogičkou, ktorá se špecializuje na vokálny jazz a brazilsku hudbu. Je držiteľkou titulu "Master of Music" v odbore jazz na konzervatóriu v Novej Anglii (New England Conservatory). K vydaniu tento rok pripravuje svoj debutový album so sprievodnou kapelou,
vedenou saxofonistom Gregom Osbym, vo vydavateľstve Inner Circle Music. V roku 2011 nastúpila do hlasovévo oddelenia na slávnej Berklee College of Music v Bostone a stala se ich nejmladšou súčasnou učiteľkou. Aubrey behom svojej kariéry koncertovala alebo nahrávala s takými jazzovými velikánmi ako sú Bobby McFerrin, Lyle Mays, Steve Rodby, Mark Walker, Paul McCandless, Fred Hersch a Jimmy Cobb.

Ak ste fanúšikom kvalitného jazzového vokálu, nenechajte si túto príležitosť ujsť. Účasť môžete vyhrať v našej bleskovej súťaži.
Otázka: Napíšte nám meno slovenskej interpretky, ktorej vyšiel minulý rok debutový album v rovnakom vydavateľstve - Inner Circle Music.
Sútaž trvá do 4.10.2013

Výhercovia: Miroslava Slušná, Štefan Dobiaš

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...