Blues Market 2013

Blues Market 2013
Bluesmusic

Európska bluesová únia (EBU) oznámila, že po veľkom úspechu minuloročného „Bluesového trhu“ (Blues Market), ktorý sa konal v Berlíne, uskutoční sa aj jeho druhý ročník. Bude súčasťou valného zhromaždenia členov EBU a európskej súťaže bluesových kapiel a jednotlivcov „European Blues Challenge“ v sobotu 9. marca vo francúzskom Toulouse.

 

Blues Market 2013 dáva jedinečnú príležitosť členom EBU, teda aj zástupcom Slovakblues.com, prezentovať svoje aktivity v neformálnom prostredí. Umožní stretnutie a komunikáciu s umelcami, odborníkmi, organizátormi, médiami či bluesovými fanúšikmi nadšencami z celej Európy. Bluesový trh bude otvorený širokej verejnosti a očakáva sa, že to bude najväčšie stretnutie ľudí okolo bluesu v Európe. Minulý rok bolo v Berlíne 30 vystavovateľských stánkov, v tomto roku sa v Toulouse očakáva viac než 70. Slovakblues.com bude prirodzene pri tom a ako oficiálny člen EBU získal aj priestor na svoju prezentáciu.

 

V zastúpení Bonza Radványiho ako dlhoročného organizátora medzinárodného festivalu Dobrofestu Trnava a neúnavného propagátora rezofonickej gitary budeme prezentovať tento rok ako „2013 - Rok Johna Dopyeru“, keďže v tomto roku si pripomíname 120. výročie narodenia i 25. výročie smrti slovenského vynálezcu tohto jedinečného hudobného nástroja.

 

Ľuboš Beňa, ako zakladateľ portálu Slovakblues.com predstaví verejnosti nielen aktivity týkajúce sa Slovakblues.com ale aj dianie na slovenskej bluesovej scéne a v rámci toho predstaví aj špeciálnu CD kompiláciu s hudobnými ukážkami a informáciami. CD s názvom „Slovakblues.com presents Blues from Slovakia“ ponúkne po dve skladby od piatich interpretov, ktorí sa prihlásili na našu predchádzajúcu výzvu - Zuzka Suchánková, Bonzo Radványi, Erich Boboš Procházka & Marek Wolf, Ľuboš Beňa a Second Band a týmto spôsobom sa ich hudba dostane do rúk tých najpovolanejších, k organizátorom festivalov, promotérom, do rádií v celej Európe.

 

V rámci tejto špeciálne akcie sa uskutoční Európska súťaž bluesových kapiel a jednotlivcom "European Blues Challenge 2013". Slovensko bude tento rok zastupovať Peter "Bonzo" Radványi. Sprevádzať ho bude skalický bluesman Ľuboš Beňa a vo Francúzku predstavia repertoár zo svojho aktuálneho albumu "Nemám hlad, nemám smäd".

 

Slovakblues.com – aktuálne informácie zo sveta Blues.

Esprit 2023

Galéria

EBC 2013
Aktuálne album

 

 

Ďalšie články

ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...
Lukáš Oravec Quartet vyráža na WARM UP TOUR 2024
Už tento týždeň zahajuje trubkár a bandlíder Lukáš Oravec jarnú koncertnú sezónu a spolu so svojím...
Očarenie francúzskou trúbkou - daoud: Good Boy
Keď sa spomenie Francúzsko, jazz a trúbka v jednej vete, asociujem automaticky dve mená...