Bluesmani Ľuboš Beňa a Bonzo Radványi bilancujú

Bluesmani  Ľuboš Beňa a Bonzo Radványi bilancujú
jazz.sk

Počas uplynulých šiestich mesiacov od februára tohto roka, keď po 10-ročnej prestávke obnovili svoju spoluprácu a vytvorili spoločné duo, odohrali vyše pol stovky festivalových a klubových vystúpení na Slovensku i v Čechách. Okrem tuzemských festivalov ako napríklad Amistar Resofest, Hudba v Meste alebo Prázdniny v Telči so svojim koncertným programom s názvom V dobrom s dobrom absolvovali medzičasom úspešne aj svoj prvý medzinárodný krst na renomovanom festivale Duvel Blues v Belgicku, kde hrali na rovnakom pódiu ako Guy Davis, Kenny Neal, Shirley Johnsonová, Davina & the Vagabonds alebo Roomful of Blues.

Beňa & Radványi účinkovali na ďalších veľkých festivaloch v zahraničí – Front Porch Blues v Poľsku, Sierre Blues Festival vo Švajčiarsku, Bethune Retro Festival vo Francúzsku a Südseit´n Festival v Rakúsu. Okrem toho v septembri sa vydali do nahrávacieho štúdia, kde vznikol ich druhý spoločný album. Ten prvý, s názvom Hand Made Music, vyšiel ešte v roku 2002. Novinka vychádza začiatkom novembra u známeho českého vydavateľstva Indies Happy Trails Records.

Okrem spoločných vystúpení obaja pokračujú aj vo svojich sólových aktivitách – Bonzo so svojou skupinou Bonzo & The Resonators a Ľuboš Beňa zasa  so svojim „Solo“ projektom s hosťujúcim známym českým hráčom na ústne harmoniky Charlie Slavíkom, s ktorým sa zúčastnil aj na European Blues Challenge 2012 v Berlíne.

Beňa a Bonzo plánujú vystupovať so svojim koncertným projektom V dobrom s dobrom, v ktorom zoznamujú návštevníkov zábavným spôsobom s históriou rezofonickej gitary a jej vynálezcu, slovenského rodáka Johna Dopyeru, až do konca roka a potom by zasa chceli obecenstvu predstaviť skladby z nového CD.

Slovakblues.com

Aktuálne informácie zo sveta Blues nájdete na stránke Slovakblues.com.

Galéria

Ľuboš Beňa, Guy Davis, Bonzo Radványi, Duvel Blues, Belgicko
Ľuboš Beňa & Charlie Slavík, European Blues Challenge 2012, Berlín, Nemecko
Ľuboš Beňa & Bonzo Radványi, Sierre Blues, Švajčiarsko
Ľuboš Beňa & Bonzo Radványi, Prázdniny v Telči, Telč, Česká republika
Trenton Ayers a Ľuboš Beňa, Hudba v Meste 2012, Skalica, Slovensko

 

 

Ďalšie články

Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
OpenJazzFest ožije Kubou i Brazíliou
Bohatá ponuka jazzových festivalov je typická najmä pre jesenné mesiace, no fanúšikovia si nemusia...
Cotatcha sings, Basie swings
Predpokladám, že znalci spozorneli pri parafráze na titul vynikajúceho albumu „Ray Sings, Basie...
Piesne, ktoré poznajú Lash & Grey i Dan Bárta
Carnegie Hall v New Yorku, Empoli Jazz Festival v Taliansku, viedenský klub Porgy&Bess,...