Bohemian Rhapsody v jazzovom šate: Trubkár David George a jeho verzia klasiky od skupiny Queen

Bohemian Rhapsody v jazzovom šate: Trubkár David George a jeho verzia klasiky od skupiny Queen

"Ihneď rozpoznateľná, no zároveň originálna v každom smere, túto rodiacu sa jazzovú klasiku netreba prehliadnuť." Týmito slovami nás vítajú správy o novej skladbe amerického trubkára Davida Georga, ktorý v spolupráci so speváčkou Kate Voss vydáva svoju interpretáciu skladby "Bohemian Rhapsody" od skupiny Queen.

 
V skladbe sa Georgeova improvizačná bravúra miesi s okúzľujúcim spevom Kate Voss. Začína sa nástupom klavíra a spevu s výbornou harmonizáciou slohy. Postupne dynamicky graduje vďaka ostatným nástrojom (nájdete tu bicie, perkusie, basgitaru, gitaru, a samozrejme trubku) a štadiónová rocková opera sa tak premieňa na atmosférickú jazzovú sambu.
 
David George sa narodil v meste Seattle v štáte Washington. Trubku prvý krát zobral do ruky už ako žiak na základnej škole. Ako univerzálny jazzový hudobník neskôr vystupoval v rádiu a televízií, na výletných lodiach, v divadlách a koncertných sálach po celom svete. Zahral si už s komornými jazzovými a salsa zostavami i veľkými big bandami a orchestrami. Hovorí, že najhodnotnejšie vystúpenia aké zažil počas svojho pôsobenia po celom svete boli tie, pri ktorých musel preukázať schopnosť byť hudobne a kultúrne empatický.
 
Georgeova verzia "Bohemian Rhapsody" vyšla pod vydavateľstvom Arena Jazz (divízia Arena Music Promotion) so sídlom v jeho rodnom Seattle. Je dostupná prostredníctvom služieb iTunes a Amazon. Viac informácií o interpretovi a aranžérovi samotnom si môžete prečítať na jeho internetovej stránke.

 

Zdroj: AllAboutJazz.com, DavidGeorgeMusic.com

Adam Hudec

 

 

Ďalšie články

Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
OpenJazzFest ožije Kubou i Brazíliou
Bohatá ponuka jazzových festivalov je typická najmä pre jesenné mesiace, no fanúšikovia si nemusia...
Cotatcha sings, Basie swings
Predpokladám, že znalci spozorneli pri parafráze na titul vynikajúceho albumu „Ray Sings, Basie...
Piesne, ktoré poznajú Lash & Grey i Dan Bárta
Carnegie Hall v New Yorku, Empoli Jazz Festival v Taliansku, viedenský klub Porgy&Bess,...