Cécile McLorin Salvant vydá debut

Cécile McLorin Salvant vydá debut

 

Speváčke Cécile McLorin Salvant vyjde budúci rok debutový album. Vydá ho spoločnosť Mack Avenue Records.
 
Cécil McLorin Salvant je mladá 23-ročná jazzová speváčka, zatiaľ však nie je vo svete veľmi známa. Vyrastala v Miami, v rodine lekára a učiteľky a odmala navštevovala hodiny klasického spevu a hry na klavír. Na vysokú školu odišla do Aix-en-Provence vo Francúzsku študovať politológiu a právo a počas tohto obdobia sa venovala spevu na Konzervatóriu Dariusa Milhauda a navštevovala hodiny jazzu u saxofonistu a klarinetistu Jean-François Bonnela. 
 
Upozornila na seba v roku 2010, keď sa stala víťazkou súťaže Thelonious Monk International Jazz Vocals Competition. V odbornej porote ten rok sedeli Patti Austin, Dee Dee Bridgewater, Kurt Elling, Al Jarreau a Dianne Reeves. Po tejto súťaži ju oslovil manažér Ed Arrendell, ktorého dovtedy jediným klientom bol Wynton Marsalis. 
 
Cécile McLorin Salvant podpísala zmluvu s nahrávacou spoločnosťou Mack Avenue Records, ktorá budúci rok vydá jej debutový album Woman Child - nazvaný podľa jednej zo skladieb. Jediný ďalší album, na ktorom sa podieľala, je Gouache klavíristu Jackyho Terrassona, na ktorom si zaspievala ako hosť. 
 

V súčasnosti spieva Cécile McLorin Salvant v triu vedené klavíristom Aaronom Diehlom, ktoré v Spojených štátoch pomerne často koncertuje. V Európe si mladá speváčka zaspieva už čoskoro: 17. decembra v Parížskom l'Olympia s Jacky Terrassonom. 
 
Foto: jazzmatters.wordpress.com
-nat-

 

 

Ďalšie články

Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
Laserová show Mattiu Müllera
Pokiaľ sa média nadchýnajú nad hudobným (či skôr vizuálnym) zážitkom z koncertu francúzskeho...
OpenJazzFest ožije Kubou i Brazíliou
Bohatá ponuka jazzových festivalov je typická najmä pre jesenné mesiace, no fanúšikovia si nemusia...
Cotatcha sings, Basie swings
Predpokladám, že znalci spozorneli pri parafráze na titul vynikajúceho albumu „Ray Sings, Basie...