Diana Krall v novembri opäť v Bratislave

Diana Krall v novembri opäť v Bratislave
jazz.sk

Už tento rok v Bratislave vystúpi geniálna speváčka, skladateľka a jazzová klavíristka, Diana Krall. Na svojom koncerte predstaví okrem iných hlavne skladby z jej ostatného albumu „Quiet Nights“, ktorý nežne nazýva ľúbostným listom venovaným jej manželovi, popovému intelektuálovi Elvisovi Costellovi.

 

Krall, verná titulu svojmu odkazu, už v prvej skladbe „Where or When“ dáva svojim vokálom veľkú dávku zvodnosti a jej hlas sa nesie ponad hudbu orchestra s istou dávkou naliehavosti. Zvyšok albumu –vrátane skladby „The Boy From Ipanema“- klasickej bossa novy, v ktorej Diana zmenila v názve dievča za chlapca (slávna skladba sa originálne volá „The Girl From Ipanema“), je taktiež aranžovaný v rovnako romantickej atmosfére, čím sa z tohto albumu „Quiet Nights“ stáva ideálne CD na počúvanie počas dlhých tichých nocí. 

K nahratiu tohto albumu sa Diana Krall inšpirovala na svojej ceste do Brazílie v roku 2007. Túto krajinu s celým jej hudobným potenciálom si Krall zamilovala od počiatku. „Brazília a jej hudba je úžasná vo svojej rozmanitosti a celistvosti zároveň. Bossa novu si spievajú na uliciach teenageri rovnako ako ich starí rodičia, čím sa stávajú neodmysliteľnou súčasťou ich každodenného života,“ – hovorí Diana Krall. 

Túto atmosféru  a tiež aspoň malý kúsok svojich momentálnych pocitov sa kanadská speváčka snažila preniesť na tento album. „Je pre mňa úplne prirodzené zhmotniť v hudbe, ktorú robím, reflexiu toho, čo momentálne prežívam. Môj život je práve teraz úžasný, niekedy mám pocit, že už nemôže byť lepší.“ 

Viac info: www.xl.sk

Fantastická jazzová hudba a spev v podaní Diany Krall zaznie v Bratislave 30. novembra 2012 v Incheba Expo aréne.

Vstupenky na podujatie DIANA KRALL v predaji! Ceny vstupeniek sa pohybujú od 69 do 119 Eur.

 

-jžuf-

 

 

Ďalšie články

Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
OpenJazzFest ožije Kubou i Brazíliou
Bohatá ponuka jazzových festivalov je typická najmä pre jesenné mesiace, no fanúšikovia si nemusia...
Cotatcha sings, Basie swings
Predpokladám, že znalci spozorneli pri parafráze na titul vynikajúceho albumu „Ray Sings, Basie...
Piesne, ktoré poznajú Lash & Grey i Dan Bárta
Carnegie Hall v New Yorku, Empoli Jazz Festival v Taliansku, viedenský klub Porgy&Bess,...