Jazz Fest Wien: Dva týždne plné jazzu

Jazz Fest Wien: Dva týždne plné jazzu
Peter Baláž

Mesto valčíkov sa na dva týždne premení na mesto jazzu. Od 26.júna do 8.júla sa v susednej Viedni koná už dvadsiaty štvrtý ročník festivalu Jazz Fest Wien.

 

Zrodenie festivalu v hlavnom meste našich južných susedov sa datuje do roku 1991. Odvtedy sa zaradil medzi najvýznamnejšie jazzové podujatia v Európe a vystúpila na ňom plejáda legiend svetového jazzu. Jedinečnosť festivalu spočíva i v tom, že sa koncerty odohrávajú na viacerých lukratívnych pódiách. Jazzoví fanúšikovia tak majú  možnosť zažiť vystúpenia hudobníkov vo Viedenskej štátnej opere, Viedenskej radnici, v kluboch Porgy&Bess, Jazzland, Miles Smiles, Reigen, alebo vonku na námestiach.

 

 

Počas dvoch týždňov trvania festivalu sa tento rok odohrá vo Viedni tridsať päť koncertov. V bohatom programe ponúka Jazz Fest Wien 2014 známe mená svetového jazzu, ako sú spevák All Jarreau, speváčky Buika, Natalie Cole, Malia, Nikki Yanovsky, gitaristi slovák Andreas Varady, Al Di Meola, klavirista Gerald Clayton, alebo saxofonistka Melissa Aldana. Kompletný program si môžete pozrieť na domovskej stránke festivalu. Pozor, množstvo z koncertov má vstup zdarma!

 

 

Zdroj: viennajazz.org

Peter Baláž

 

 

Ďalšie články

Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
Cotatcha sings, Basie swings
Predpokladám, že znalci spozorneli pri parafráze na titul vynikajúceho albumu „Ray Sings, Basie...
Piesne, ktoré poznajú Lash & Grey i Dan Bárta
Carnegie Hall v New Yorku, Empoli Jazz Festival v Taliansku, viedenský klub Porgy&Bess,...
Mikulášske jazzové hody pokračujú
O Mikulášskom jazzovom festivale, prostredníctvom ktorého zanietenci Martin Budaj a Ján Novotný...