Jazz opäť klope na brány škôl

Jazz opäť klope na brány škôl
jazz.sk

1.10.2011 – Štvrtý ročník úspešného projektu z autorského pera Lucie Lužinskej a Borisa Čellára JAZZ ide do školy už čoskoro otvorí svoje hľadisko školám, študentom i milovníkom dobrého jazzu. Slovenská sporiteľňa opäť podporila tento jedinečný projekt a umožnila jeho pokračovanie. „Študenti“ sa tento krát môžu tešiť na skvelého amerického jazzmana Howarda Curtisa, ktorý bude hosťovať na všetkých koncertoch.
 
Lucia Lužinská a Boris Čellár spolu s ďalšími skvelými hudobníkmi už po štvrtýkrát ponúknu Slovensku edukačné jazzové koncerty pre stredoškolákov. Projekt Jazz ide do školy približuje mladým ľudom jazzovú hudbu interaktívnou formou. Každý koncert bude jedinečný a tvorivý ako samotný jazz. Už tradične sa aj diváci zapoja do jeho priebehu.
 
Kvalitný jazz vyžaduje aj kvalitných hudobníkov a okrem Lucie Lužinskej a Borisa Čellára vystúpia aj Gregor Ftičar zo Slovinska  (piano) a výnimočný hudobný hosť Thomas Howard Curtis – američan, ktorý ma za sebou 25 - ročnú kariéru jazzového bubeníka a multiperkusionistu. Pôsobí ako pedagóg na Kunstuninversität v Grazi.
 
Stredoškoláci i ostatní hostia, ktorí sa zúčastnia koncertov, môžu očakávať zážitok ako na vrcholných jazzových podujatiach. Hudobníci predvedú ako je možné spájať jednotlivé prvky hudobných žánrov a že to, čo je „moderné“ má svoje korene a históriu.
 
Projekt pred rokom expandoval do virtuálneho sveta a tento rok bude v e-learningu pokračovať opäť na webe www.jazz.sk. Absolvovať ho môže každý, nielen stredoškoláci. Spúšťa sa deň po poslednom koncerte, teda 19.10.2011. Jeho najšikovnejší absolventi získajú zaujímavé hudobné ceny.
 
V školskom roku 2011/2012 sa edukačné koncerty uskutočnia v nasledujúcich mestách:
10.10.2011             Banská Bystrica
11.10.2011             Žilina
13.10.2011             Bratislava
17.10.2011             Trnava
18.10.2011             Komárno
 
Školy a triedy sa na jednotlivé koncerty môžu prihlásiť prostredníctvom kontaktného formulára na www.jazz.sk alebo prostredníctvom mailu na press@jazz.sk. Účasť školských kolektívov je, vďaka podpore partnerov projektu, zdarma.

Esprit 2023

Galéria

Jazz opäť klope na brány škôl
Jazz opäť klope na brány škôl
Jazz opäť klope na brány škôl
Jazz opäť klope na brány škôl
Jazz opäť klope na brány škôl
Jazz opäť klope na brány škôl
Jazz opäť klope na brány škôl
Jazz opäť klope na brány škôl

 

 

Ďalšie články

ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...
Lukáš Oravec Quartet vyráža na WARM UP TOUR 2024
Už tento týždeň zahajuje trubkár a bandlíder Lukáš Oravec jarnú koncertnú sezónu a spolu so svojím...
Očarenie francúzskou trúbkou - daoud: Good Boy
Keď sa spomenie Francúzsko, jazz a trúbka v jednej vete, asociujem automaticky dve mená...