Judith Hill v Kasárňach/Kulturparku: Koncert americkej vokalistky

Judith Hill v Kasárňach/Kulturparku: Koncert americkej vokalistky
Patrik Gömöri

Vokalistka afroamerického a japonského pôvodu so zmyselne podfarbeným zemitým hlasom, ktorá vystupovala v pozadí svetových hudobných velikánov, Judith Hill, rovnako zažiari aj samostatne s kapelou v našich končinách. Speváčku a skladateľku z Los Angeles si budú môcť vypočuť Košičania na veľkolepom koncerte v Kasárňach/Kulturparku 25. septembra o 19.00 hod v budove Alfa.

Judith Hill sa dostalo uznania od kapely Rolling Stones, ktorá vzdala hold jej „hviezdnym nadupaným vokálom“. Popri vlastnej tvorbe a vlastných koncertoch, Judith, ktorá svoje prvé diela skomponovala v štyroch rokoch, vystupovala ako vokalistka s takými umelcami ako Stevie Wonder alebo Michael Jackson. Spievala s ním duet I Just Can not Stop Loving You počas jeho pripravovaného turné This Is It. Jej príbeh je jedným z príbehov, vykresľujúcich práve sprievodných spevákov a ich údel v hudobnom svete, ktoré vyrozprával producent filmu 20 Feet From Stardom (20 stôp od slávy) Morgan Neville.

Tento film vrhá svetlo na nevypovedané skutočné životné príbehy vokalistov, ktorí stáli za najväčšími hudobnými hviezdami 21. storočia. Film vyhral cenu filmových kritikov ako najlepší dokumentárny film a cenu Academy Award za najlepší dokumentárny film. V roku 2015 takisto získal cenu Grammy za najlepšiu filmovú hudbu. Hill, ktorá sa podieľala na vytvorení soundtracku, bola tiež súťažiacou v speváckej súťaži  “The Voice,” kde jej vyradenie z top osmičky zaskočilo mnohých divákov.

Judith zožala mnoho slávy za živé vystúpenie ako predspeváčka pre Josha Grobana, Johna Legenda a Princa tak v Spojených štátoch, ako aj vo Veľkej Británii. Niektoré Hillovej pôvodné balady, vrátane „Zúfalstva“ boli uvedené v roku 2012 vo filme Spike Lee Red Hook Summer.

Jej debutový album “Back In Time,” ktorý vydala cez hudobné vydavateľstvo NPG Records v spolupráci s Princom, je momentálne v predaji. Jej druhý album “Golden Child”, by mal vyjsť v priebehu tohto roka.

Background vokalistka Judith Glory Hillová sa narodila v Los Angeles. Jej matka je klaviristka z Tokia, ktorá sa stretla s jej afroamerickým otcom – basgitaristom v skupine v sedemdesiatych rokoch. Spieva v angličtine aj japončine, ale plynule hovorí po španielsky a francúzsky. Po štúdiu hudobnej kompozície  na Biola University odišla do Francúzska v roku 2007, aby vystúpila s francúzskym spevákom Michaelom Polnareffom. Kariéru speváčky a skladateľky začala po návrate do Spojených štátov. Podľa Tom MeekLA Weekly jej hlas je charakteristický, oduševnený a má zemitú kvalitu, ktorá ho robí jedinečným. Ľahko sa pohybuje od R & B až po funkčné hip-hop jazzové evanjelium.

Tlačová správa

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...
Lukáš Oravec Quartet vyráža na WARM UP TOUR 2024
Už tento týždeň zahajuje trubkár a bandlíder Lukáš Oravec jarnú koncertnú sezónu a spolu so svojím...
Očarenie francúzskou trúbkou - daoud: Good Boy
Keď sa spomenie Francúzsko, jazz a trúbka v jednej vete, asociujem automaticky dve mená...