Kam na hudobný tábor

Kam na hudobný tábor
jazz.sk

Základné umelecké školy cez prázdniny zavreli svoje brány a pritom vaša budúca jazzová hviezda by sa tak rada zlepšovala v ovládaní svojho hudobného nástroja... Nezúfajte, ešte stále je možnosť prihlásiť ju na letné detské a mládežnícke hudobné tábory, v ktorých si účastníci skvalitnia svoje muzikantské schopnosti, naučia sa kooperovať v hudobných skupinách a predvedú sa na záverečnom koncerte. Tu sú naše tipy:

 

Názov tábora: Hudobný tábor Sing & Rock (6 – 18 rokov)

Organizátor: Občianske združenie Na Prérie a Do Lesov

Program: hlavne zameraný na výučbu hudby, ovládanie hudobných nástrojov a to: akustická a elektrická gitara, kontrabas a elektrická basgitara, klavír, elektrické piano, ústna harmonika, bicie nástroje a perkusné nástroje a niektoré dychové nástroje. Tak isto sa bude konať výučba spevu, tvorba speváckych zborov pre chlapcov a dievčatá, základy ovládania hudobnej aparatúry, nastavenie dobrého zvuku a potencie hudobných aparátov, mixážnych pultov atd. Program je rozdelený na veľa „sessions“, ktoré sú rozdelené na veľa tematických hudobných žánrov ako napr. rock, pop, jazz, blues, hip-hop atď.  V nich sa deti učia ovládať rôzne hudobné štýly, hlavne ich interpretáciu a zvládnutie konkrétnych hudobných prvkov.

Kedy:  Session 3: 20.7. – 30.7. 2012, Session 4: 30.7.  -  9.8. 2012, Session 5:  9.8. – 19.8.2012, Session 6. 19.8. – 29.8.2012

Kde: v Rekreačnom Stredisku Natur v Turčeku, malebnej dedinke uprostred Kremnických hôr. V stredisku sa nachádzajú 4 samostatne stojace chatky pre 8 detí a jedného vedúceho.

Za koľko: 219 Eur

Viac info: http://www.indiani.sk/web/singrock-tabor

 

Názov tábora: Hudobný a multimediálny Fusion tábor 2012 (vek 13 – 20)

Organizátor: Fusion BA v spolupráci s americkým tímom a BJB Viera

Program: Doobeda: workshop + skúška rock-pop-spevokolu, Poobede: voľný čas, workshop 2, športy, Večerné programy. hry, kapela, zamyslenie, diskusné skupinky, tematické e-nighty, celodenná hra, talent show... Prehľad hlavných workshopov: 1. Elektrická gitara – začiatočníci, 2. Elektrická gitara – pokročilí, 3. Bicie – začiatočníci, 4. Bicie – pokročilí, 5. Akustická gitara – začiatočníci, 6. Akustická gitara – pokročilí, 7. Klávesy – začiatočníci, 8. Klávesy – pokročilí, 9. Basgitara – začiatočníci, 10. Basgitara – pokročilí, 11. Nazvučovanie koncertov + práca s aparatúrou, 12. Tanec, 13. Dirigovanie + aranžovanie piesní, 14. Angličtina – konverzácia, 15. Sólový spev,

16. Divadlo/dráma

Kedy:  28.07 - 03.08. 2012

Kde: RZ Prašník Dúbrava, 17 km od Piešťan pri obci Prašník (smer Brezová pod Bradlom).

Za koľko: 130 Eur

Viac info: http://fusionba.tckompas.sk/

 

Názov tábora: Hudební tábor 2012 (děti ve věku od 12 let)

Organizátor: Občanské združení CentrumDeti.cz

Program: cílem je seznámit mladé začínající umělce s různými nástrahami života muzikanta. Vyzkoušejí si vše od formování kapely přes zkoušení až po tvorbu studiových nahrávek a živé hraní na koncertě se vším, co k tomu patří. Kromě zkoušení je v programu vyhrazen také čas na různé (často tematické) hry, utužování kolektivu a odpočinek. Během druhé poloviny pobytu, kdy má již každý nacvičeno několik skladeb, se začínají tvořit nahrávky v našem improvizovaném studiu a vše vrcholí vytouženým závěrečným koncertem s profesionální aparaturou pro stovky lidí čítající děti, rodiče i veřejnost.

Kedy:  Sempra III. 25. 8. – 1. 9. 2012

Kde: Chata Sempra - Areál střediska je situován v CHKO Labské pískovce, nedaleko města Rumburk, Česká republika

Za koľko: 4 600 Kč

Viac info: http://centrumdeti.cz/2012-hudebni-tabor.html

 

Jarmila Žuffová

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...
Lukáš Oravec Quartet vyráža na WARM UP TOUR 2024
Už tento týždeň zahajuje trubkár a bandlíder Lukáš Oravec jarnú koncertnú sezónu a spolu so svojím...
Očarenie francúzskou trúbkou - daoud: Good Boy
Keď sa spomenie Francúzsko, jazz a trúbka v jednej vete, asociujem automaticky dve mená...