Kam na ples s jazzom

Kam na ples s jazzom
jazz.sk

Plesová sezóna 2012 úspešne začala a ak máte aj vy chuť dať sa do gala a pretancovať celú noc, ponúkame vám pár tipov, kde tak môžete urobiť. Pri nami vybraných plesoch vás v rámci hudobného programu budú samozrejme sprevádzať jazzmeni a jazzmenky.

 

Bratislava

4. februára o 18:00 hod. sa v Incheba Expo Aréne uskutoční v poradí druhý Ruský bál. Počas Bálu bude prebiehať ochutnávka najlepších národných nápojov, budete mať možnosť ochutnať majstrovské diela ruskej a slovenskej kuchyne. Súčasťou programu bude vystúpenie umeleckých súborov, známych ruských a slovenských umelcov. Okrem operných a baletných vystúpení vás potešia jazzoví umelci. Večerom bude sprevádzať orchester Gustav Brom Big Band pod vedením dirigenta Vlada Valoviča a moskovská hudobná skupina zástupkyne pop-jazzovej školy Kristiny Aglints. So skupinou ako hosť vystúpi taktiež Elena Fuchs. Lístky v hodnote 100 až 200 Eur si môžete objednať tu: http://www.russkiybal.sk/

 

11. februára sa pri príležitosti 70. výročia výchovy inžinierov elektrotechniky a informatiky uskutoční Ples elektrotechnikov a informatikov v hoteli Double Tree by Hilton (vedľa Zimného štadióna Ondreja Nepelu). Hudobný program je zaujímavý: vokálna skupina Fragile s repertoárom, kde sú aj jazzové štandardy, operné trio La Gioia, česká muzikálová speváčka Šárka Marková a nakoniec Jana Orlická a jej jazzový band. V cene vstupenky 60 Eur je zahrnuté: prípitok, predjedlo, hlavné jedlo, dezert, nealko, polnočný buffet. Objednávajte na: http://www.plesfeistu.sk/

 

18. februára sa uskutoční 11. ročník Bratislavského bálu v priestoroch Mestského divadla P. O. Hviezdoslava na Laurinskej ulici. Ide o reprezentačný bál hlavného mesta a Bratislavského samosprávneho kraja, nad ktorým záštitu prezval primátor hlavného mesta SR Bratislavy Milan Ftáčnik. Okrem odovzdávania Ceny Júliusa Satinského – Bratislavská čučoriedka, špeciálnych Polnočných novín obsahujúce zaujímavosti z príprav bálu, fotografií z prebiehajúceho ročníka, či Polnočného prekvapenia by vás mohol zaujať hudobný program. Za jazzovú obec vystúpi Big Band Gustava Broma pod vedením Vlada Valoviča, Bratislava Hot Serenaders, ktorí vystúpia aj s Milanom Lasicom a hosťom večera bude aj už legendárna speváčka Marie Rottrová. Vstupenky na Bratislavský bál v hodnote 170 € alebo 210 € si záujemcovia môžu kúpiť v pokladni MDPOH na Laurinskej ulici každý pracovný deň 16. 1. – 17.2. v čase od 10.00 – 18.00 hod.

 

Trenčianske Teplice

18. februára o 19:00 sa v priestoroch Kursalonu v centre parku mesta Trenčianske Teplice uskutoční 1. Benefičný ples, ktorý organizuje Nadácia pre deti Slovenska. Výťažok z podujatia bude venovaný Hodine deťom s cieľom pomôcť konkrétnym rodinám s deťmi v hmotnej núdzi. Programom budú sprevádzať Alena Heribanová a Emília Vášaryová. Okrem cimbalovej hudby Brindzákovci a Martin Chodúr Band-u jazzových fanúšikov zaujme najmä Oskar Rózsa BandFragile. Vstupenky za 100 Eur si môžete kúpiť v sieti Ticketportal.

 

Ak máte ďalšie tipy na Plesy s jazzom, budeme my, aj ostatní čitatelia radi, ak ich umiestnite do komentára pod článkom.

 

Jarmila Žuffová

 

 

Ďalšie články

Spectaculum na hudobných cestách: World Music Expo v Španielsku
Koncom októbra 2023 sa Alexandra Pastorková, zástupkyňa Občianskeho združenia Spectaculum, vybrala...
Počuli ste minuloročné prekvapenia českej jazzovej scény?
Len pred niekoľkými dňami sme sa dozvedeli meno laureáta jazzového albumu roka 2023 v rámci ocenení...
Na ubolenú dušu - David Miilmann Group: What´s Left
Druhý album dánskej skupiny okolo gitaristu Davida Miilmanna je pohladením v čase jarných únav...
Priatelia a kamaráti WAF Bandu
Meno speváka (ale aj klaviristu či aranžéra) Matúša Uhliarika poznajú už zopár rokov priaznivci...