Karikatúra a jazz tretíkrát v Piešťanoch

Karikatúra a jazz tretíkrát v Piešťanoch
jazz.sk
Výstava Karikatúra a jazz vstupuje v roku 2012 do tretieho ročníka - to sa už pomaly dá nazvať tradíciou. Výstava bola zostavená ako sprievodná akcia 4. ročníka Festivalu Doda Šošoku v Piešťanoch (1.6.-10.6.2012). Tento rok bude na tému jazzu vystavovať sedem slovenských a českých autorov: Štefan Baňas (Goles) (SR), Miroslav Barták (ČR), Jan Hrubý (ČR), Michal Kečkeš (SR), Vojtech Krumpolec (SR), Bobo Pernecký (SR) a Pavel Starý (ČR). K výstave je vyhotovený dvojjazyčný katalóg (SK+EN) s prezentáciou jednotlivých autorov.
Otvorenie bude 8.6.2012 o 18.00 hodine v Dome umenia v Piešťanoch, výstava potrvá do 10.7.2012. Potom sa môže vydať na cesty, ako to bolo u predchádzajúcich ročníkov KaJ2010 a KaJ2011.
 
Na výstave sa prvý krát predstaví aj majster digitálnej ilustrácie, Michal Kečkeš, ktorého k tvorbe série hudobníkov inšpiroval práve jazzový portál Jazz.sk. Špecialne preň pripravil niekoľko svojských portrétov slovenských a svetových jazzmenov. Pripríležitosti aktuálneho festivalu Doda Šošoku vznikli na jeho tablete karikatúry umelcov, ktorí sú s podujatím úzko spätí - portréty Doda Šošoku, a tohtoročných headlinerov, Jane Monheit a Gregoire Maret.

Boris Čellár
Artwork: Michal Kečkeš

Galéria

GREGOIRE MARET.jpg
JANE MONHEIT.jpg
lipa_karik.jpg

 

 

Ďalšie články

Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
Laserová show Mattiu Müllera
Pokiaľ sa média nadchýnajú nad hudobným (či skôr vizuálnym) zážitkom z koncertu francúzskeho...
OpenJazzFest ožije Kubou i Brazíliou
Bohatá ponuka jazzových festivalov je typická najmä pre jesenné mesiace, no fanúšikovia si nemusia...
Cotatcha sings, Basie swings
Predpokladám, že znalci spozorneli pri parafráze na titul vynikajúceho albumu „Ray Sings, Basie...