Lukáš Oravec Quartet - LOQ Autumn Tour 2012

Lukáš Oravec Quartet - LOQ Autumn Tour 2012
jazz.sk

Quartet slovenského jazzového trumpetistu Lukáša Oravca vystúpi v rámci turné LOQ Autumn Tour 2012. Je zostavený z mladých talentovaných hudobníkov tvoriacich mladú Slovenskú jazzovú generáciu. Sú  to študenti a bývalí študenti renomovaných zahraničných akadémii. Repertoár LOQ je založený na kompozíciach autorov domácej jazzovej scény a trumpetových velikánov formátu Freddie Hubbard, Tom Harrell, Clifford Brown či Woodie Shaw.

 

Po absolvovaní konzervatória v Žiline bol prijatý na Royal Academy of Music Aarhus (DK) (2008/2009). Študoval odbor klasickej hudby u profesora Christiana Steenstrupa a Martina Schustera. Na jeho žiadosť mu bolo umožnené venovať sa štúdiu jazzovej trúbke pod vedením Jakoba Buchanana. V štúdiu pokračoval na Janáčkovej akademii múzických umění v Brně (CZ) (2009/2010) na katedre vážnej hudby u prof. Jana Brodu a u Jana Přibila na jazzovej interpretácii. Jednou z jeho najväčších skúseností bola stáž na Akademii Muzycznej im. Karola Szymanowskiego Katowice (PL) (2010/2011). Študoval na katedre klasickej hudby u prof. Stanislawa Dziewiora a na katedre jazzu pod vedením Piotra Wojtašíka. Momentálne sa venuje štúdiu jazzovej interpretácie na Janáčkovej akademii múzických umění v Brně u profesora Juraja Bartoša.

 

 

 

Spolupracoval v mnohých bigbandoch a projektoch. RAMA Big Band (DK) v medzinárodných obsadeniach  pod vedením Jens Christian Jensena, Geir Lysne, Ian McDougall a mnohými ďalšími. Od roku 2003 bol členom Big Band Žilinského konzervatória. Spolupracuje v Gustav Brom Big Bande. Je členom Žilinskej formácie Balkansambel či Brnenskej kapely Next Phase. Hrá v Boperation Quintete, tématicky zameraného na bebopovú tvorbu. Od začiatku roku 2012 pracuje so svojím najnovším projektom Lukáš Oravec Quartet. Hosťuje a spolupracuje s československou jazzovou scénou, napríklad s Radovanom Tariškom, Štefanom „Pištom“ BartušomMilom Suchomelom, Mariánom Ševčíkom, Vinzenzom Kummerom a s mladšou jazzovou generáciou ako Róbert Ragan Jr., Jakub Tököly, Pavol Blaho, Martin Uherek či Dávid Hodek.

 

Lukáš Oravec – Trumpet, Flugelhorn http://www.jazz.sk/musicians/lukas-oravec

Jakub Tököly - Piano http://www.jazz.sk/musicians/jakub-toekoely

Pavol Blaho - Drums – http://www.jazz.sk/musicians/pavol-blaho

Róbert Ragan Jr. – Doublebass http://www.jazz.sk/musicians/robert-ragan-jr

www.lukasoravec.com
 

 

 

 

Ďalšie články

Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
OpenJazzFest ožije Kubou i Brazíliou
Bohatá ponuka jazzových festivalov je typická najmä pre jesenné mesiace, no fanúšikovia si nemusia...
Cotatcha sings, Basie swings
Predpokladám, že znalci spozorneli pri parafráze na titul vynikajúceho albumu „Ray Sings, Basie...
Piesne, ktoré poznajú Lash & Grey i Dan Bárta
Carnegie Hall v New Yorku, Empoli Jazz Festival v Taliansku, viedenský klub Porgy&Bess,...