Mattia Müller presents LASER SIGHTS

Mattia Müller presents  LASER SIGHTS
Peter Motyčka

Za projektom LASER SIGHTS stojí čoraz rešpektovanejší bubeník a skladateľ Mattia Müller, ktorý sa počas štúdia na Berklee College of Music v americkom Bostone rozhodol vytvoriť ďalšiu kapelu so svojimi spolužiakmi. V polovici júna LASER SIGHTS vyrážajú na Slovak Summer Tour 2023 – sériu klubových podujatí a predstavia sa v Banskej Bystrici, Leviciach, v Bratislave, Nitre, v Novom Meste nad Váhom a v Trnave.

Zoskupenie stihlo za krátky čas od svojho vzniku odohrať niekoľko koncertov priamo v priestoroch školy i po kluboch v Bostone. Debutový koncert v marci 2023 prilákal do bostonského klubu Wally's viac ako stovku záujemcov a kapela si získala slušné renomé. Laser Sights ponúkajú prevažne autorské skladby Mattiu Müllera – kreatívnu, pestrú a modernú hudbu najmladšej muzikantskej generácie. Členovia sa snažia spájať kreativitu a slobodu jazzu s modernými zvukmi a groovmi alternatívnych žánrov, z ktorých sála energia a preto k ich fanúšikom patria nielen jazzoví fajnšmekri, ale aj vyznávači rocku, indie či D&B.

 

 

Basgitarista Paul Reinhold pochádza z New Jersey a počas svojich štúdii sa konfrontoval s osobnosťami ako John Patitucci, Christian McBride, Linda May Han Oh alebo Mike Pope. Účinkoval v mnohých legendárnych kluboch (Smalls v NYC, The Black Cat v San Franciscu), momentálne je poslucháčom na Berklee College of Music a pôsobí v kapele Blaque Dynamite. Gitarista Liam Garcia pochádza z Dominikánskej republiky a s hudbou začal ako trojročný. Študoval aj hru na kontrabase, ale prevažne sa venoval gitare a k jeho pedagógom patrili nielen jazzmani ako Oz Noy, Nir Felder či Cecil Alexander, ale aj rockový gitarista Paul Gilbert. Liam je firemným hráčom Strandberg guitars a patrí k najvyhľadávanejším gitaristom na Berklee.

 

 

Saxofonista Shahar Amdor je multitalentovaný hudobník, ktorý žije a dýcha hudbou. Na jazzovom inštitúte Rimon patrili k jeho pedagógom Julian Lage či Jeff Ballard a v súčasnosti je poslucháčom na Berklee College of Music v Bostone, kde sa konfrontuje s osobnosťami ako George Garzone, Tony Malabi, Walter Smith III., Billy Childs či Tia Fuller. Amdor je podpísaný pod dvojicou albumou: „Cassiopeia“ (2020) a „Insomnia“ (2022). Slovensko-taliansky skladateľ a hráč na bicích nástrojoch Mattia Müller prežil detstvo striedavo v Taliansku a na Slovensku. Ako deväťročný začal navštevovať špecializovanú školu l’Accademia Musicale Italiana di Monza, kde študoval u Andreu Quattriniho, jedného z popredných bubeníkov talianskej jazzovej scény. Na bratislavskom Konzervatória študoval melodické bicie nástroje u Petra Kosorína a stal sa absolútnym víťazom na konzervatoriálnej súťaži hráčov v kategóriách bicia súprava aj melodické bicie nástroje. Od roku 2021 je poslucháčom Berklee College of Music v Bostone s plným štipendiom, kde študuje pod vedením Francisca Mela (spolupracoval s McCoy Tynerom, Rayom Brownom, Chuchom Valdésom, Royom Haynesom, Johnom Scofieldom, Johnom Patituccim...). Mattia spolupracoval a účinkoval s hudobníkmi rôznych žánrov (Alain Mallet, Michael Patches Stewart, Jacques Schwarz-Bart, Jackson Powell, Paul Reinhold, Liam Garcia, Joey Du Bois…).

 

 

Mattia Müller (SK/ITA) – bicie nástroje
Paul Reinhold (USA) – basgitara
Shahar Amdor (Izrael) – saxofóny
Liam Garcia (Dominikánska republika) – gitary

Autor: Peter Motyčka podľa tlačovej správy

 

Esprit 2023

Galéria

Mattia Müller presents  LASER SIGHTS
Mattia Müller presents  LASER SIGHTS

 

 

Ďalšie články

Vychádza debut mladej kapely MattiaBoyz: rovnomenné CD produkoval Oskar Rózsa
Kapela MattiaBoyzz práve vydáva debutový album. Ide o zostavu, ktorej lídrom je náš mladý bubeník...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...
Lukáš Oravec Quartet vyráža na WARM UP TOUR 2024
Už tento týždeň zahajuje trubkár a bandlíder Lukáš Oravec jarnú koncertnú sezónu a spolu so svojím...
Očarenie francúzskou trúbkou - daoud: Good Boy
Keď sa spomenie Francúzsko, jazz a trúbka v jednej vete, asociujem automaticky dve mená...