Mikulášsky Jazzový Festival odhaľuje prvé mená!

Mikulášsky Jazzový Festival odhaľuje prvé mená!
jazz.sk

Tradičný jazzový festival na Liptove sa bude konať už po deviaty rok počas troch večerov od 19. do 21. júla v centre Liptovského Mikuláša. Keďže festivalové leto sa pomaly blíži, aj Liptov ohlasuje prvé mená tohtoročného line-upu.
 

Prvou hudobnou lahôdkou festivalu je prešovské AMC Trio, ktoré slovenskému publiku netreba špeciálne predstavovať. Trio v zložení Peter Adamkovič, Martin Marinčák a Stano Cvanciger len nedávno vydalo svoj nový album a na Liptov zavítajú pravdepodobne so zahraničným hosťom, ktorého meno si zatiaľ organizátori nechávajú ako prekvapenie.

 

Ďalšou skupinou, ktorá poctí festival svojím hosťovaním je relatívne nova formácia z Bratislavy. Cieľová skupina si rozložila tábor na úrodnom mieste, kde sa stretáva progresívny rock a fusion, založený na mocnom groove. Hlavným autorom je klávesista Maťo Mikloš, na dychových nástrojoch hrá Marian Jaslovský, rytmiku poháňajú basgitaristka Radka Rostoková a bubeník Milan Hlinka.

 

Prvú časť line-upu uzatvára famózne Triango! Projekt Petra Breinera, ktorý zaznel na Pohode a otváral festival Košické hlavné mesto kultúry 2013, tentokrát poctí svojou návštevou liptovské publikum. Fúzia tanga a jazzu v podaní tria s Borisom Lenkom (akordeón) a Stanom Palúchom (husle) bude nepochybne jedným z highlightov deviateho ročníka jediného jazzového festivalu na Liptove.

 

Toto leto sa môžete tešiť na už tradične pohodovú, komornú atmosféru, kvalitné jedlo a pitie, jam sessions, ale predovšetkým na množstvo dobrej hudby. Už teraz sa tešíme na predstavenie ďalších hudobníkov, ktorí tento rok zavítajú na Liptov. O niekoľko dní sa spúšťa online predpredaj, v rámci ktorého organizátori sľubujú festivalové permanentky za zvýhodnené ceny! Pre viac informácií a pravidelný prísun noviniek sledujte náš portál, ako aj www.mjf.sk a www.facebook.com/mikulasjazzfest.

Pozrite si zostrih z minulého ročníka:
 

 

Predpredaj lístkov:
http://predpredaj.zoznam.sk/predaj-listkov/252/

 

-rob-

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Týždeň slovenského jazzu: všehochuť
Niekedy to proste vypáli tak, že do jedného vreca musíte zozbierať všetko, čo nezapadlo inde: bez...
Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...