Pieseň mojej duše - workshop s Idou Kelarovou už čoskoro v Bratislave

Pieseň mojej duše - workshop s Idou Kelarovou už čoskoro v Bratislave
jazz.sk

Shiraz - združenie prevádzkujúce portál o Etno dianí na Slovensku, organizuje workshop s rómskou jazzovou speváckou divou Idou Kelarovou. Tento workshop je venovaný všetkým, ktorí majú vnútornú potrebu a chuť zaspievať si, hľadať cestu k sebe a svojim emóciám. Workshop sa uskutoční 22 - 24. marca 2013 v Bratislave.

 

Hľadanie pravdivého vyjadrenia pocitov a ich transformácia na pozitívnu tvorivú energiu je základným zdrojom života a ľudskej kreativity. Dielne sú otvorené pre každého - či už máte so spevom skúsenosti alebo nie. Hlbšie ponorenie sa do seba vám otvorí možnosť práce s emóciami, ktorá vedie k rýdzosti, autenticite a čistote prejaveného citu vo vašom hlase, vo vašom speve. Spev srdcom uvoľňuje neuveriteľnú silu, ktorá je v každom z nás.

 

Pre Idu nie je prejavenie citov výrazom slabosti, naopak je prejavom vnútornej sily a pravdivosti. Jej práca je založená na presvedčení, že každý môže spievať, stačí sa otvoriť, ísť hlbšie do seba – do svojho srdca. Váš hlas, váš spev sa tak stane pravdivým, pieseň sa stane katalyzátorom pre vás aj poslucháčov.
Rómske piesne, ktoré sa počas workshopu pod Idiným vedením naučíte, sú pre tento druh práce s emóciami ideálne. Sú krásne spontánne, pravdivé a univerzálne. Netreba rozumieť slovám piesní, ich emocionálny odkaz je zrejmý a nesmierne mocný.

Workshop je založený na unikátnej metóde a znalostiach Idy Kelarovej, ktoré získala za 30 rokov intenzívnej práce s ľuďmi a ľudským hlasom. Ida je fenomén v tejto oblasti, jej spevácke dielne pravidelne navštevujú ľudia v Čechách i západnej Európe.

Ida Kelarová, známa hudobníčka, speváčka a rómska aktivistka, študovala na Brnenskom konzervatóriu klavír a violončelo, ako speváčka a herečka účinkovala spolu so svojou sestrou Ivou Bittovou v Divadle na Provázku, v čase jeho najväčšej slávy. Za svojho najvýznamnejšieho učiteľa považuje svojho otca, ktorý bol vynikajúci hudobník. Jeho odkaz uchováva a rozvíja vo svojej práci s rómskymi deťmi v o. z. Miret a v spolupráci so skupinou Jazz Famelija.

 

Miesto konania:
Centrum Rafael, Narcisova 5, Bratislava-Ružinov

Pre mimobratislavských účastníkov vieme zabezpečiť ubytovanie - v blízkosti Centra Rafael sú ubytovne aj hotely.

 

Termín a celkový čas:
22. 3. piatok 18.00 - 21.00
23. 3. sobota 11.00 - 18.00
24. 3. nedeľa 10.00 - 15.00

 

Prihlášky:
piesen.mojej.duse@gmail.com, tel.: 0908143956

 

Cena:
Pri prihlásení a úhrade od 15. 2. 2013 je cena 120 EUR (ekvivalent českej ceny kurzov). Rezervácia je platná až po prevode čiastky na účet v Slovenskej sporiteľni, č.: 0010280368/0900 - do kolonky "Poznámka" napíšte vaše meno (VS, ŠS nie sú potrebné).

 

Ďalšie info na: www.kelarova.com, www.shiraz.sk/?art=200&lng=sk

 

-jzuf-

Odkazy: 

 

 

Ďalšie články

Júlia Kozáková vydala debut s názvom "MANUŠA"
Jazz, world-music, flamenco a k tomu mnoho iného. V rámci všetkých týchto žánrov sa už mohli...
Septembrové Zelené tóny predstavili projekt Musica Medica
Boris Čellár a jeho hosť z Anglicka Rami Shaafi v cykle Zelené tóny, ktorý sa...
Počuli ste minuloročné prekvapenia českej jazzovej scény?
Len pred niekoľkými dňami sme sa dozvedeli meno laureáta jazzového albumu roka 2023 v rámci ocenení...
Na ubolenú dušu - David Miilmann Group: What´s Left
Druhý album dánskej skupiny okolo gitaristu Davida Miilmanna je pohladením v čase jarných únav...
Priatelia a kamaráti WAF Bandu
Meno speváka (ale aj klaviristu či aranžéra) Matúša Uhliarika poznajú už zopár rokov priaznivci...
Saxofónový súboj freeTenors
Legendárnymi jazzovymi súbojmi – jazz battles, sa preslávili v New Orleans najmä osobnosti ako Joe...