Podeľte sa o svoje jazzové suveníry

Podeľte sa o svoje jazzové suveníry
jazz.sk

Myslíme si, že niektoré veci by nemali zostať zatvorené v zásuvkách ukryté pred očami iných. Sú to napríklad Mozartove opery, alebo funkčný návod na výrobu auta idúceho na vzduch. A sú to aj vaše "jazzové suveníry". Preto sme sa rozhodli usporiadať na portáli Jazz.sk veľkú prehliadku na pokračovanie, v ktorej budeme fotografie  a príbehy o vašich jazzových suveníroch postupne uverejňovať. A čo sú to vlastne jazzové suveníry?

 

Ako skalní jazzoví fanúšikovia máte určite za sebou nejaký jedinečný moment, kedy sa vám podarilo získať fotografiu s veľkým jazzovým umelcom, zúčastniť sa na unikátnom koncerte, navštívť skvelý klub, získať nezískateľný podpis na CD, obohatiť si zbierku o špeciálny album, či hudobný nástroj. Alebo ak ste prevádzkovateľom klubu, máte fotografiu významnej jazzovej návštevy, či podpisu na stene slávy. To všetko sú jazzové suveníry, o ktoré dúfame, že sa s nami podelíte. Stačí zaslať na adresu redakcia@jazz.sk fotografiu vášho jazzového suveníru a pridať krátky príbeh, ako ste tento suvenír získali. Ako predmet mailu uveďte prosím: Jazzový suvenír. V prípade naozaj výnimočného suveníru vás odmena neminie.

 

Aby sme vám ukázali, že aj my, tím Jazz.sk, sme veľkí jazzoví fanúšikovia a máme svoje jazzové suveníry, s ktorými sa radi pochválime, v prvom kole si môžete prečítať príbehy práve o nich. Nech sa páči.

 

Tím Jazz.sk:

Jedným z nazaujímavejších "úlovkov" tímu jazz.sk je nesporne videopozvánka Kurta Ellinga na stránky portálu jazz.sk, ktoré nahrali naši vyslaní redaktori, ktorým sa podarilo skamarátiť sa s Kurtom 7. novembra 2011 po jeho koncerte v Brne. Článok aj s ďalšími odkazmi nájdete tu.

 

 

 

Peter Žuffa:

Zisk môjho vzácneho "jazzového suveníru" sa viaže ku koncertu, ktorý sa konal 30. marca 2009 v PKO v rámci projektu Bratislavský Jazz Club 28. Predstavil sa na ňom výnimočný americký jazzový bubeník Al Foster s kapelou. Po skončení koncertu sa, ako to obvykle býva, vo vestibule predávali CD-čka - tak som si jedno kúpil. A čo by som to bol za jazzového fanúšika, keby som sa naň nepokúsil získať podpisy interprétov? Využil som nepozornosť (respektíve nepripravenosť) ochranky a podarilo sa mi "odchytiť" Ala na pódiu pri balení aparatúry a získať jeho autogram! Páni SBS-kári sa rýchlo zorientovali a nikoho iného už dnu nevpustili - podpis z CD-čka mi však nevymazali :-)

 

Jarmila Žuffová:

Jedným z vrcholných programov výletu do Londýna s mojim manželom bola návšteva najznámejšieho londýnskeho jazzového klubu s názvom Ronnie Scott`s. Klub bol otvorený v roku 1959 a doteraz sa nachádza v podzemí 39 Gerrard street v umeleckej štvrti Soho. Ako v každom veľkom jazzovom klube, koncert sa tu koná každý večer. V utorok 16. marca 2010, kedy sme klub navštívili my, bol na pláne koncert izraelsko-britského jazzového saxofonistu Gilada Atzmona, ktorý so svou kapelou hral výber z repertoáru Charlieho Parkera. Hoci vstupné stálo okolo 18 libier na osobu a kapacita je 220 miest na sedenie, klub bol úplne plný. Atmosféra, akustika, svetlá, rozloženie sedadiel, publikum, jednoducho celý genius loci bol zážitkom, aký som doteraz v žiadnom klube nezažila. Keďže vnúri je zakázané fotografovať, môj jazzový suvenír je fotografia spred klubu. Jeho návštevu vám pri výete do Londýna vrelo odporúčam. Program nájdete na jeho stránke.

 

Tím Jazz.sk

 

Galéria

Podpisy Al Fostera a Kevina Haysa na albume Al Foster Quartet: Love, Peace and Jazz!
Žuffovci pred londýnskym klubom Ronnie Scott`s

 

 

Ďalšie články

Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
OpenJazzFest ožije Kubou i Brazíliou
Bohatá ponuka jazzových festivalov je typická najmä pre jesenné mesiace, no fanúšikovia si nemusia...
Cotatcha sings, Basie swings
Predpokladám, že znalci spozorneli pri parafráze na titul vynikajúceho albumu „Ray Sings, Basie...
Piesne, ktoré poznajú Lash & Grey i Dan Bárta
Carnegie Hall v New Yorku, Empoli Jazz Festival v Taliansku, viedenský klub Porgy&Bess,...