Predskokanom Parov Stelar bude Swing Thing

Predskokanom Parov Stelar bude Swing Thing
jazz.sk

Piatkový koncert electroswingovej legendy Parov Stelar Band v bratislavskej AEGON aréne Národného tenisového centra (NTC) sa začne už o 18.30. Na úvod zahrá bratislavsko-pražský DJ Swing Thing, ktorý žije rytmom swingu, jazzu, charlestonu a módneho electroswingu. Po jeho poldruhahodinovom sete už nastúpi na pódium headliner večera, rakúska formácia Parov Stelar Band, ktorá sa v posledných rokoch stala senzáciou na poli inovatívnej elektroniky a obdivujú ju ako diskotékoví maniaci, tak aj fanúšikovia starého jazzu a swingu.

 

Brány NTC sa teda pre návštevníkov otvoria už o 18.30 a čo najplynulejšej kontrole lístkov by mali napomôcť aj štyri separátne vstupy, pričom dva z nich budú určené pre vlastníkov predpredajových vstupeniek a pri ďalšom si bude možné zakúpiť lístky priamo na mieste v cene 27 eur. Organizátori upozorňujú, že koncert sa začne presne o 20.00, keďže v NTC je nutné ukončiť hudobnú produkciu do 22.00.
 

Parov Stelar je považovaný za zakladateľa štýlu známeho ako electroswing, ktorý kombinuje house, electro či drum n bass so swingom a jazzom 20. až 40. rokov minulého storočia. Autorom a dušou projektu je Marcus Füreder, ktorý začínal ako DJ Plasma a až neskôr si začal hovoriť Parov Stelar. V roku 2005 pribral živú kapelu a postupne sa s ňou vypracoval na jednu z najcenenejších svetových hviezd na poli elektronickej hudby.

 

Usporiadateľská agentúra Ore Pole priniesla do Bratislavy interpretov ako Nneka, N.O.H.A., Belleruche či Ben Westbeech, v najbližších mesiacoch pripravuje okrem iného vystúpenia Garbage, Gus Gus, Me and My Drummer či hudobného skladateľa Nilsa Frahma.

-rob-

 

 

Ďalšie články

Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
Laserová show Mattiu Müllera
Pokiaľ sa média nadchýnajú nad hudobným (či skôr vizuálnym) zážitkom z koncertu francúzskeho...
OpenJazzFest ožije Kubou i Brazíliou
Bohatá ponuka jazzových festivalov je typická najmä pre jesenné mesiace, no fanúšikovia si nemusia...
Cotatcha sings, Basie swings
Predpokladám, že znalci spozorneli pri parafráze na titul vynikajúceho albumu „Ray Sings, Basie...