Report: Portico Quartet v LOFT!

Report: Portico Quartet v LOFT!

 

Angličania z Portico Quartet sa minulý rok ukázali na slovenskej Pohode a českom festivale Colours of Ostrava. Tento rok sa na Slovensko vrátili, v Lofte! odohrali samostatný koncert. 
 
Londýnsku kapelu Portico Quartet je pomerne ľahké odlíšiť od ostatných, už len vďaka špecifickému zvuku nástroja hang drum. Kapela začiatkom svojej existencie hrávala menšie koncerty a v roku 2007 podpísali zmluvu s Babel Label. Koncom toho istého roka vydali debut Knee-deep in the North Sea, ktorý bol magazínom Time Out vyhlásený za album roka 2007. Ich druhý albu Isla (2009) mal tiež veľký úspech. V súčasnosti nahrávajú pre Real World Records a ich zatiaľ posledný album, ktorý vyšiel začiatkom roka 2012, nesie rovnaký názov ako kapela – Portico. 
 
Portico Quartet navštívili Slovensko 9. apríla. O siedmej večer sa už „otvárali brány“ bratislavského klubu Loft!. Večer otváral DJ vili:AM, jeden z členov kapely Puding Pani Elvisovej. O deviatej večer prišli na scénu Portico Quartet vo svojom „tradičnom“ zložení: Jack Wyllie si priniesol sopránový a tenorový saxofón, bubeník Duncan Bellamy obsluhoval okrem štandardných bicích nástrojov aj pady a mixpult, ďalej tam bol kontrabasista Milo Fitzpatrick a Keir Vine, ktorý hral na hang drum a klávesy (pri ktorých ho sem-tam vystriedal aj Wyllie). Portico Quartet rozhodne nesklamali, opäť sa ukázali v plnom nasadení, so svojím charakteristickým elektro-akustickým soundom. Počas koncertu bolo možné kúpiť si niektorý z ich albumov a po koncerte rozdávali plagáty s autogramami. 
 
Foto: last.fm
-nat-

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Týždeň slovenského jazzu: všehochuť
Niekedy to proste vypáli tak, že do jedného vreca musíte zozbierať všetko, čo nezapadlo inde: bez...
Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...