Robert Glasper Experiment na tretích narodeninách Nu Spirit Clubu

Robert Glasper Experiment na tretích narodeninách Nu Spirit Clubu
jazz.sk

Nu Spirit Club oslavuje svoje tretie narodeniny počas celého novembra. Koncert mesiaca ale prebehne už vo štvrtok 15.11., kedy sa v klube na Šafárikovom námestí budeme venovať skúmaniu nových hudobných teritórií.  Americká kapela Robert Glasper Experiment totiž nepozná žánrové hranice a plynule pláva na vlnách hip hopu, futuristického jazzu a nu soundu. Ak vás zaujímajú nové trendy v hudbe, určite si tento výnimočný koncert nenechajte ujsť.

 

O Robertovi Glasperovi sa hovorí ako o nádeji a budúcnosti jazzu - inšpirovaný hip hopom a gospelom vracia  jazz z akademického piedestálu späť do tepajúcej klubovej atmosféry. Na pódiách svoj špecifický štýl prezentuje v dvoch podobách. Raz je pianistom akustického jazzového tria a inokedy šéfom elektronického zoskupenia Robert Glasper Experiment, s ktorým sa predstaví aj na bratislavskom koncerte.

 

Hru a štýl Roberta Glaspera inšpirujú súčasne jazzový klasik Thelonius Monk aj rapper Kanye West. Zostáva štýlovo vycibrená a jednotná a je preto úplne prirodzené, že spolupracuje s rešpektovanými jazzmanmi ako Terence Blanchard či Christian McBrid, ako aj s rapovými hviezdami Mos Defom, alebo Q-Tipom. Nie je náhoda, že nahráva pre vydavateľstvo Blue Note, ktoré podporuje nové jazzové tendencie a perspektívy.

 

Po albumoch Canvas a In My Element dostal Glasper priestor preklenúť obe svoje paralelné hudobné identity na jednej nahrávke s názvom Double booked. Dvojalbum ukážkovo vystihuje jeho akustickú aj eletronickú polohu. Najnovší album Black Radio, doposiaľ najviac ovplyvnený súčasnou urban music, vydaný pod hlavičkou Robert Glasper Experiment je podľa slov kapely ako čierna skrinka z lietadla:  obsahuje nezničiteľnú pravdu. Navyše sa vyznačuje pestrou plejádou hostí, z ktorých vám môže poľahky spadnúť sánka. Okrem iných Erykah Badu, Bilal, Lupe Fiasco, alebo Lalah Hathaway.

 

VIDEO:

 

Americká skupina Robert Glasper Experiment vystúpi v zložení: Robert Glasper - klávesové nástroje, Derrick Hodge - bass, Mark Colenburg - bicie a Casey Benjamin - sax, vocoder, synth. Srdečne vás pozývame do Nu Spirit Clubu na koncert mesiaca už najbližší štvrtok 15.11.

15. November 2012 štvrtok

Nu Spirit Club Bratislava

 

Predpredaj:

https://www.tixy.sk/

http://www.ticketportal.sk/

+ Nu Spirit Bare na Medenej 16

 

Chcete mať istotu, že si na koncerte Robert Glasper Experiment budete môcť pohodlne sadnúť vo VIP miestnosti? Práve sme spustili predpredaj limitovanej série vstupeniek s rezervovaným miestom. VIP lístky na koncert ROBERTA GLASPERA sú v predpredaji iba v Nu Spirit Bare na Medenej 16 za 25 EUR.

 

-rob-

 

 

 

Ďalšie články

Spectaculum na hudobných cestách: World Music Expo v Španielsku
Koncom októbra 2023 sa Alexandra Pastorková, zástupkyňa Občianskeho združenia Spectaculum, vybrala...
Počuli ste minuloročné prekvapenia českej jazzovej scény?
Len pred niekoľkými dňami sme sa dozvedeli meno laureáta jazzového albumu roka 2023 v rámci ocenení...
Na ubolenú dušu - David Miilmann Group: What´s Left
Druhý album dánskej skupiny okolo gitaristu Davida Miilmanna je pohladením v čase jarných únav...
Priatelia a kamaráti WAF Bandu
Meno speváka (ale aj klaviristu či aranžéra) Matúša Uhliarika poznajú už zopár rokov priaznivci...