Saxofonista Tivon Pennicott vydáva nový album Lover of Nature

Saxofonista Tivon Pennicott vydáva nový album Lover of Nature

Mladý, 29-ročný tenor saxofonista Tivon Pennicott má úž na svojom konte 2 ocenenia Grammy, za svoje sóla v kapele Gregory Portera. Je jedným zo silných hlasov v New Yorku, do ktorého sa presťahoval z rodnej Georgie v roku 2009. Práve o tomto období je jeho nový album, Lover of Nature.

 

Tivon Pennicott je držiteľom 2 odcenení Grammy a v roku 2013 získal 2. miesto na prestížnej celosvetovej súťaži Thelonious Monk Competition (1. miesto získala Melissa Aldana). Počas svojho života hral v kapele Gregory Portera, s kontrabasistkou a speváčkou Esperanzou Spalding, pravidelne chodí na turné s Al Fosterom, Roy Hargrove RH Factorom, Ari Hoenigom, E.J. Stricklandom a mnohými inými.

 

Tivon Pennicott: Rhythm-A-Ning, 2012

 

Koncom roka 2009 sa Tivon presťahoval do New York City a jeho album Lover of Nature je presne o tom. Každá kompozícia predstavuje soundtrack ku jednému dňu v jeho živote, spomienka na to, čo sa dialo. Keďže na albume sa nenachádzajú nijaké vokálne tracky a texty, Tivonovu hudbu si môže každý interpretovať ako chce, hoci sám Pennicott vysvetlil, čo ktorá skladba pre neho znamená.

 

Na albume hrá Tivon spolu so svojim Sound Quartet, s klaviristom Mike Battaglia, basistom Spencer Murphy a bubeníkom Kenneth Salters. Quartet spolu hrá už dlhší čas a ich spoločné rytmické cítenie prináša poslucháčom pútavý zážitok.

 

Tí, ktorých zaujíma súčasná tvorba v New Yorku, by si určite nemali tento album nechať ujsť. Tivon bol totiž práve stránkou theculturetrip.com vymenovaný za jedného z 12 mladých amerických hudobníkov, ktorých by každý mal poznať!

 

Zdroj: allaboutjazz.com

Autor: Martin Uherek

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Týždeň slovenského jazzu: všehochuť
Niekedy to proste vypáli tak, že do jedného vreca musíte zozbierať všetko, čo nezapadlo inde: bez...
Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...