SFJAZZ Center bude mať kamenné sídlo

SFJAZZ Center bude mať kamenné sídlo

 

V druhej polovici januára budú v San Franciscu slávnostne otvárať hudobný inštitút SFJAZZ Center. 
 
SFJAZZ je nezisková organizácia v San Franciscu, ktorá je už tridsať rokov veľkým propagátorom jazzu. Ročne organizuje viac ako sto podujatí, realizuje a podporuje rôzne edukačné programy akoo Jazz in the Middle, SFJAZZ High School All-Stars, alebo Discover Jazz a prináša do San Francisca veľkých hudobníkov, okrem iného na podujatia San Francisco Jazz Festival, SFJAZZ Spring Season, či SFJAZZ Summerfest. Nesmieme opomenúť SFJAZZ Collective, prestížnu hudobnú skupinu, ktorá tiež patrí k organizácii.
 
 
Dohromady sa na koncertoch organizovanými SFJAZZ zúčastnilo už viac ako milión ľudí, ktorí mali možnosť vypočuť si viac ako desať tisíc hudobníkov. SFJAZZ však doteraz nikdy nemala kamenné sídlo. Tento rok sa to ale zmení. V pondelok 21. januára slávnostne prestrihnú stuhu do budovy, ktorá sa stane domovom organizácie SFJAZZ, miestom, v ktorom sa bude pravidelne konať množstvo výborných koncertov, edukačných programov a v ktorom sa budú stretávať hudobníci, spisovatelia, umelci a fanúšikovia hudby. 
 
Slávnostné otvorenie bude 21. januára 2013 zahájené prestrihnutím stuhy o 11:30 a bude spojené s dňom otvorených dverí. V malej sále bude pre verejnosť pripravený program, ktorý zahŕňa 10-12 minútové video, hudbu a tzv. „Q&A session“ (otázky a odpovede) s Randallom Klineom, spoluzakladateľom a umeleckým riaditeľom SFJAZZ. 
 
Foto: sfjazz.org
-nat-

 

 

Ďalšie články

Počuli ste minuloročné prekvapenia českej jazzovej scény?
Len pred niekoľkými dňami sme sa dozvedeli meno laureáta jazzového albumu roka 2023 v rámci ocenení...
Na ubolenú dušu - David Miilmann Group: What´s Left
Druhý album dánskej skupiny okolo gitaristu Davida Miilmanna je pohladením v čase jarných únav...
Priatelia a kamaráti WAF Bandu
Meno speváka (ale aj klaviristu či aranžéra) Matúša Uhliarika poznajú už zopár rokov priaznivci...
Saxofónový súboj freeTenors
Legendárnymi jazzovymi súbojmi – jazz battles, sa preslávili v New Orleans najmä osobnosti ako Joe...