Skupina Jazzanova mieri do Bratislavy, predstaví sa na vyhriatej Pláži pod Ufom

Skupina Jazzanova mieri do Bratislavy, predstaví sa na vyhriatej Pláži pod Ufom
jazz.sk

 Nemecká kapela Jazzanova mieri do Bratislavy. Spolu s americkým soulovým spevákom Paulom Randolphom sa už vo štvrtok 8. augusta predvedie ako Live projekt na vyhriatej Pláži pod Ufom.

 

Lístky na koncert sa predávajú v sieti Ticketportal za 15 eur, na mieste bude vstupné 19 eur. Brány areálu sa otvoria o 19:00, o hodinu neskôr začne hrať DJ Kinet z Nu Spiritu. Vystúpenie Jazzanova by malo odštartovať približne o 21:00. Koncert by mal trvať asi hodinu a pol, pričom po ňom sa o hudobnú produkciu opäť postará Kinet. Mimochodom, v čase začiatku koncertu by malo byť v Bratislave 30 až 31 stupňov Celzia, takže to bude jeden z najhorúcejších večerných outdoor koncertov ostatných rokov.

 

         Jazzanova vznikla v roku 1995 v Berlíne ako zoskupenie producentov a dídžejov. Preraziť sa jej podarilo o dva roky neskôr singlom Fedimes Flight, ktorý zaujal aj BBC. Producenti sa vo svojej tvorbe snažili ukázať novú, modernejšiu tvár džezu a funky v kombinácii s elektronikou. Po niekoľkých rokoch ale dospeli k zisteniu, že potrebujú nový, bohatší zvuk, a preto vytvorili projekt so “živými” inštrumentalistami na pódiu. Práve pod názvom Jazzanova Live feat. Paul Randolph už dvakrát vystúpili v slovenskej metropole a predstavia sa s ním aj na vyhriatej Pláži pod Ufom. Výnimočnosť tohto hudobného kolektívu spočíva najmä v pestrom nástrojovom zložení a vynikajúcom súznení hudobníkov. Výsledkom je organická produkcia, pri ktorej si prídu na svoje ľudia, ktorí chcú koncert len počúvať i tí, ktorí si na ňom chcú zatancovať.

 

         Kapela sa naposledy prezentovala prvým živákom Funkhaus Studio Sessions (2012), ktorý obsahuje 14 skladieb vrátane singla I Human. Okrem toho má na konte štúdiovky In Between (2002) a Of All the Things (2008). V Bratislave by Jazzanova nemala vynechať hity ako Let Me Show Ya, I Can See alebo spomenutý singel I Human. Fanúšikovia sa zrejme dočkajú i nového singla Now There's We, ktorý skupina len nedávno nahrala vo vlastnom štúdiu JRS po tom, ako sa vrátila z japonského festivalu Fuji Rock. Jeden z členov formácie, Stefan Leisering, prezradil v nedávnom rozhovore pre Rádio_FM, že novú skladbu by chceli oficiálne vydať ešte do konca leta.

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...
Lukáš Oravec Quartet vyráža na WARM UP TOUR 2024
Už tento týždeň zahajuje trubkár a bandlíder Lukáš Oravec jarnú koncertnú sezónu a spolu so svojím...
Očarenie francúzskou trúbkou - daoud: Good Boy
Keď sa spomenie Francúzsko, jazz a trúbka v jednej vete, asociujem automaticky dve mená...