Súťaž Jazz START UP hľadá nové talenty: Vyhrať môžu šnúru koncertov, aj debutový album

Súťaž Jazz START UP hľadá nové talenty: Vyhrať môžu šnúru koncertov, aj debutový album
Peter Baláž

Už po siedmykrát spúšťa portál Jazz.sk v spolupráci s Rádiom Devín súťaž pre mladé jazzové talenty, Jazz START UP. O víťazoch rozhodne odborná porota v priamom prenose počas živého koncertu finalistov. Prihlásiť sa môžete do 15. októbra 2019.

 

Cieľom projektu Jazz START UP je podať pomocnú ruku novým jazzovým talentom, a to prostredníctvom motivačného start up balíčku. Jeho súčasťou je napríklad nahrávanie v profesionálnom štúdiu, vydanie albumu, či účinkovanie na významných jazzových festivaloch na Slovensku.

 

Čo je nové

Siedmy ročník obľúbenej súťaže pre mladých jazzmanov prichádza v divácky atraktívnej a dynamickej podobe. Finalisti sa stretnú v priestoroch bratislavského klubu Bohéma, kde v spoločných dueloch a pred živým publikom zabojujú o priazeň poroty. Jesenné súboje vyvrcholia záverečným koncertom výhercov jednotlivých kôl, ktorý prinesie pre divákov i účinkujúcich napínavý hudobný zážitok s konečným vyhlásením víťazov Jazz START UP a následným udelením cien.

 

Podmienky súťaže

Do projektu sa môže zapojiť akékoľvek hudobné zoskupenie žánrovo zapadajúce do konceptu súťaže (jazz, latino, groove, soul, fusion, nu jazz a pod.). Podmienkou účasti je zaslanie akejkoľvek zvukovej nahrávky jednej skladby na adresu startup@jazz.sk. Súťažná kapela nesmie mať k dátumu spustenia súťaže vydaný oficiálny album. Minimálne jeden člen kapely musí byť zo Slovenska. Uzávierka prihlášok je 15. októbra 2019.

 

Ako to bude prebiehať

Porota zložená z popredných slovenských jazzových hudobníkov vyberie na základe zaslaných nahrávok a počtu účastníkov najlepšie kapely. Tie potom zabojujú o priazeň poroty v spoločných klubových dueloch. Víťazi jednotlivých kôl sa napokon stretnú počas finálového koncertu, ktorý bude vysielaný naživo v Rádiu Devín. Porota na mieste vyberie a slávnostne vyhlási víťaza Jazz START UP a odovzdá „Hlavnú cenu“ i „Cenu za živé vystúpenie“.

 

Ceny pre víťaza

S „Hlavnou cenou“ získa víťazná kapela možnosť dvojdňového nahrávania v profesionálnom Štúdiu J, pod záštitou vydavateľstva Pavian Records, výsledkom ktorého bude vydanie jej oficiálneho debutového albumu. „Cena za živé vystúpenie“ zahŕňa príležitosť účinkovania na popredných slovenských jazzových festivaloch. Patrí medzi ne napr. Mikulášsky Jazzový Festival, Trnavský jazzyk, PET JAZZ, či Medzinárodný jazzový festival v Košiciach. Všetci finalisti, ktorí sa zúčastnia záverečného koncertu, získajú počas súťaže mediálnu podporu a prezentáciu na Rádiu Devín, ale aj na stránkach Jazz.sk a ďalších hudobných portáloch.  Obľúbenou cenou sa už po tretíkrát stane Cena Beyerdynamic - poukážka v celkovej hodnote 1000EUR od partnera podujatia, spoločnosti Basys.

 

Partneri podujatia:
Bohéma Bar, BaSys, Jazz.sk

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

 

Tlačová správa

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Jazz START UP: Víťazom prvého kola koncertných duelov sa stalo zoskupenie New Message Jazz
V sobotu 23. novembra sa v bratislavskom Bohéma Bare uskutočnilo prvé kolo súťaže mladých jazzových...
Nech je dobrej hudby medzi nami veľa
Milí priatelia hudby zvanej Jazz, priatelia dobrej hudby. Akosi vždy, na prelome rokov prichádza...
Jazz Start Up 2019 pozná svojich víťazov. Debutový album nahrá duo Mihaľová a Šedivý
Siedmy ročník súťaže mladých jazzových talentov dospel do finále. Cenu za živé vystúpenie si...
Miloš Biháry Trio v štúdiu Slovenského rozhlasu
Druhé kolo súťaže Jazz START UP posunulo do finále trnavsko-senickú formáciu Miloš Biháry Trio,...
Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...