Súťaž o 2x1 CD Martin Uherek - Príbehy jazzu

Súťaž o 2x1 CD Martin Uherek - Príbehy jazzu
jazz.sk

Príbehy jazzu predstavujú poslucháčom okrem kvalitného hraného jazzu aj čosi netypické - hovorené slovo, ktorým leader Martin Uherek približuje tajomstvá a zaujímavosti z oblasti jazzu širokej verejnosti. Pri príležitosti jesenného turné "Príbehy jazzu na cestách" máte teraz možnosť vyhrať 2 kusy ich debutového CD. 

 

Koncertná šnúra s názvom Príbehy jazzu na cestách navštívi 5 slovenských miest, konkrétne Bratislavu, Martin, Košice, Trenčín a Banskú Bystricu. Fanúšikovia budú počuť originálne kompozície z debutového CD, obohatené o pútavé príbehy z histórie swingu, bebopu aj modernejších štýlov a mnoho iného.

 

Debutové CD Príbehy jazzu vyšlo s podporou Fondu na podporu umenia v novembri 2016 vo vydavateľstve PJ Sound Studio. Jedná sa o prvý titul zo série na pokračovanie, ktorý predstavuje stručný prierez celou históriou jazzu a to od začiatku 20. storočia až po súčasnosť. Objavuje sa tu živelnosť swingovej hudby, bohaté improvizácie bebopu, rytmus moderného jazzu, ako aj prínos jedinečného klaviristu a skladateľa Theloniousa Monka a mnoho iného.

 

Jedná sa o sériu koncertov projektu Príbehy jazzu, ktorý sa už od roku 2013 snaží prostredníctvom živých vystúpení priblížiť jazz širokej verejnosti. Líder projektu Martin Uherek sa okrem hry na saxofón obracia na publikum aj formou hovoreného slova, prostredníctvom ktorého postupne predstavuje jednotlivé momenty jazzovej histórie, popisuje vývoj jednotlivých štýlov a príbehy dopĺňa aj vtipnými a zaujímavými historkami zo života významných jazzmanov.

 

 

Jedno z dvoch CD v súťaži môže byť vaše, stačí keď správne odpoviete na súťažnú otázku a budete mať trochu šťastia pri žrebovaní. Súťaž trvá do pondelka, 18. septembra.

Otázka: V ktorom roku založil Martin Uherek projekt Príbehy jazzu?

Výhercovia: Barbora Opielová, Lýdia Kalinová

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...
Lukáš Oravec Quartet vyráža na WARM UP TOUR 2024
Už tento týždeň zahajuje trubkár a bandlíder Lukáš Oravec jarnú koncertnú sezónu a spolu so svojím...
Očarenie francúzskou trúbkou - daoud: Good Boy
Keď sa spomenie Francúzsko, jazz a trúbka v jednej vete, asociujem automaticky dve mená...