Súťaž o 3x2 lístky na Joshua Redman Quartet v Konzerthause

Súťaž o 3x2 lístky na Joshua Redman Quartet v Konzerthause
jazz.sk

Jedným z najväčších zážitkov minuloročných Bratislavských jazzových dní bolo bezpochyby vystúpenie amerického saxofonistu Joshuu Redmana so svojim kvartetom. Onedlho si môžete majstra tenor saxofónu vypočuť naživo v susednej Viedni, v perfektnej akustike Konzerthausu.

V súťaži máme pre Vás tri dvojice lístkov na jedinečný koncert, ktorý sa uskutoční už 11.marca. Vzlet Joshuu Redmana (prečítajte si náś rozhovor) medzi americkú jazzovú elitu bol celkom prudký. Muzikant s afroamerickými i židovskými koreňmi sa po štúdiu na Harvarde presťahoval do New Yorku, kde sa zaradil k miestnej, hviezdami nabitej scéne. Prelomom v jeho kariére bol rok 1991, kedy Redman vyhral prestížnu jazzovú cenu Thelonia Monka. Krátko po tomto úspechu nasledoval podpis zmluvy s gigantom Warner Bros a vydanie prvého sólového albumu Joshua Redman (nominovaného na Grammy).
 

Rok 2013 sa pre Joshua Redmana nesie v duchu vydania nového štúdiového počinu s názvom Walking Shadows. Doska sa takmer okamžite dočkala skvelých ohlasov od najväčších jazzových magazínov. Na albume Walking Shadows sa Joshua Redman vybral do netradičných polôh – vôbec prvý krát vo svojej kariére v štúdiu pracuje s orchestrálnym ansámblom.

Vo Viedni sa Joshua Redman predstaví 11.marca 2014 v menšej zostave a práve Vy môžete sedieť v krásnej sále viedenského Konzerthausu. Pošlite nám Vášu odpoveď najneskôr do 28.februára 2014.

Súťažná otázka:
Ako sa volá prestížna jazzová cena, ktorú Joshua Redman vyhral?
 

Výhercovia: Anton Cernak, Jakub Kaprál, Martin Buček

 

 

Ďalšie články

Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
Piesne, ktoré poznajú Lash & Grey i Dan Bárta
Carnegie Hall v New Yorku, Empoli Jazz Festival v Taliansku, viedenský klub Porgy&Bess,...
Mikulášske jazzové hody pokračujú
O Mikulášskom jazzovom festivale, prostredníctvom ktorého zanietenci Martin Budaj a Ján Novotný...
Cenu verejnosti ESPRIT si preberie Ondrej Juraši
Desať dní mohli domáci fanúšikovia rozhodovať o tom, ktorý z nominovaných dvadsiatich šiestich...