Súťaž o lístky na koncert EU4 v Blue Note

Súťaž o lístky na koncert EU4 v Blue Note
jazz.sk

5. apríla vystúpi v klube Blue Note v Novom meste nad Váhom skupina štyroch európskych krajín s jednoznačným názvom EU4. Redakcia má k dispozícii 2 lístky na tento koncert a v súťaži ich môžete vyhrať práve vy.

Tu je príbeh iniciátora vzniku tejto skupiny, Petra Lipu:

"V júni 2008 som mal so svojou skupinou koncert v prominentnom viedenskom klube Porgy and Bess. Až po mojom vystúpení vysvitlo že sa jedná o dvojkoncert. Zistil som to tak, že jeden mladý sympatický muž si tam začal rozkladať môj milovaný hudobný nástroj Hammond Organ. Chvíľu som počúval ako hrá a potom sme si vymenili vizitky a CD.
Raphael tvrdí, že v Európe je málo ľudí , ktorí kombinujú jazz a blues a keď som sa mu takmer po roku ozval potešil sa prvému spoločnému hraniu v Znojme. A tam vlastne vznikla myšlienka EU4.
Ruggera poznám už takmer 10 rokov a hrali sme spolu v rôznych zostavách. Pozná môj repertoár, dokonca aj slovenské pesničky. Vôbec som ho nemusel prehovárať. Z Padovy do Južného Tyrolska je blízko a na moju radosť sa tí dvaja stretli a padli si do oka.
Ak to má byť európska skupina, tak som potreboval zohnať bubeníka z ďalšej krajiny. Voľba na Maďarsko padla najmä preto, lebo človek musí aj v hudbe rozmýšľať prakticky a Budapešť je k ostatným mestám najbližšie. Tamáša som najprv videl hrať s triom Petra Šárika a neskôr v big bande.
Moju ponuku prijal bez rozmýšľania. Dnes sme EU4."

 

Napíšte nám štyri krajiny, z ktorých pochádzajú hudobníci zo skupiny EU4 a vyhrajte 2 lístky na koncert. Odpovede posielajte do 3.apríla 2012.

Taliansko, Maďarsko, Rakúsko a Slovensko. Lístky vyhráva p. Radoslav Šedivý.

 

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Týždeň slovenského jazzu: všehochuť
Niekedy to proste vypáli tak, že do jedného vreca musíte zozbierať všetko, čo nezapadlo inde: bez...
Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...