Súťaž o nové CD Jazz Pops Up

Súťaž o nové CD Jazz Pops Up
jazz.sk

JAZZ POPS UP vydáva prvé CD svojho druhu na Slovensku! Kto by nepoznal svetoznáme popové a rockové hity ako „I was made for lovin“ you babe‘ od skupiny KISS, alebo „Every breath you take“ od Stinga? Jazzová formácia Jazz Pops Up vydáva v januári 2012 prvé CD na Slovensku s jazzovými úpravami týchto a mnohých ďalších svetoznámych hitov.

 

Pod aranžmány sa podpísal vynikajúci jazzový klavirista a aranžér František Báleš: „Ide o jedinečný počin na poli slovenského jazzu. Keďže jazz je v súčasnosti menšinový žáner, hľadal som cestu ako ho priblížiť širšiemu publiku. Takzvané jazzové štandary sú väčšinou krásne piesne, ktoré ale poznajú iba jazzoví hudobníci a úzky okruh jazzových nadšencov. Preto som hľadal niečo, čo by ľudia poznali. Rozhodol som sa prearanžovať známe popové a rockové hity od šesťdesiatych rokov až po súčasnosť tak, aby ich poslucháči spoznali a mali tak k jazzu bližšie než keď im hudobníci hrajú piesne, ktoré im nič nehovoria.“

 

Na CD JAZZ POPS UP nájdete 12 skladieb, ktoré napísali The Beatles, Michael Jackson, Sting, Britney Spears, Prince, KISS, The Police, Pet Shop Boys a ďalší. Toto CD vychádza za podpory programu Jazz ide do školy, od ktorej formácia Jazz Pops Up vyhrala v roku 2011 v súťaži o najlešieho inovatívneho jazzového interpreta dotáciu na vydanie tohto CD albumu. Skladbu "Every Breath You Take" si môžete vypočuť tu.

 

Súťaž o CD: 

Koľko členov má formácia Jazz Pops Up?

Správna odpoveď - štyroch. Spomedzi obrovského množstva správnych odpovedí bol vyžrebovaný pán Pavol Sokol. Srdečne gratulujeme a ostatným prajeme šťastie v ďalších súťažiach.

Tím Jazz.sk

Odkazy: 

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...