Uskutoční sa online koncert dvoch hudobníkov hrajúcich na rôznych miestach. Hrať bude duo Christian McBride a Dan Tepfer

Uskutoční sa online koncert dvoch hudobníkov hrajúcich na rôznych miestach. Hrať bude duo Christian McBride a Dan Tepfer
Dávid Oláh

Už vo štvrtok 5. novembra sa uskutoční zaujímavá udalosť. Uskutoční sa online koncert dvoch vynikajúcich amerických jazzových hudobníkov - kontrabasistu Christiana McBridea a klaviristu Dana Tepfera. Okrem samotného koncertu je zaujímavý aj spôsob prevedenia, keďže obaja hudobníci budú na odlišných miestach - koncert sa uskutoční live streamovou formou.  

 

 
Christian McBride / Dan Tepfer Duo
 
Christian McBride - 6-násobný výherca ocenenia Grammy vystúpi spolu s klaviristom Danom Tepferom. Zahrajú si spolu v komrnom zoskupení dua.
 
Po prvýkrát vôbec, navzájom spolupracovali v triu Reného Fleminga.
 
Tentokrát pôjde o live streamový koncert, ktorý bude využívať technológiu Jacktrip, ktorá umožňuje aby spolu hrali naživo z dvoch odlišných miest.
 
Playlistom večera budú autroské kompozície aj jazzové štandardy. Publikum môže koncert komentovať a pýtať sa otázky. 
 
 
Po zakúpení lístka získa divák prístup na live stream a taktiež si ho môže pozerať jeden týždeň po koncerte. Koncert sa začína o 15.00 hod. newyorkého času vo štvrtok 5. novembra.
 
9am Hawaii
12pm Los Angeles
3pm NYC
8pm London
9pm Paris
10pm Jerusalem
12:30am Delhi
 
 
Dávid Oláh

 

 

Ďalšie články

Recenzia CD: Ľuboš Šrámek/Nikolaj Nikitin - Altar
Zainteresovanému poslucháčovi domácej jazzovej scény mená Nikolaj Nikitin a Ľuboš Šrámek netreba...
Čomu všetkému nás učí Jazz (3/5)
V minulej časti tejto série článkov sme sa zaoberali pojmom osamelosti (Solitude), ktorý je pre...
60. ročník Grammy pozná svojich víťazov: Nechýba medzi nimi John McLaughlin či Christian McBride
Jubilejný 60. ročník najprestížnejších ocenení v oblasti hudby iba pred pár dňami zverejnil víťazné...
Letisková kontrola sa stala hororom ďalšieho basistu!
Po hororovej ceste Johna Patitucciho, pri ktorej bol federálnou ochrankou na letisku zničený jeho...
Quo vadis Bratislava Hot Serenaders?
Orchester Bratislava Hot Serenaders mohol aj vďaka Fondu na podporu umenia v tomto náročnom...
Grammy 2022. Poznáme nominantov 64. ročníka najprestížnejších ocenení
Nominácie na tohtoročné ocenenie Grammy sú už známe. Ide o 64. ročník odovzdávania...
Janka Kozáková si plní sny. V projekte Vlčie maky prináša folklórne piesne v jazzových aranžmánoch
Janu Kozákovú široká verejnosť vníma najmä ako speváčku kapely Mukatado, ktorá v tomto období...
Hitchcock už nemusí byť len veličinov pre filmových labužníkov. Britský saxofonista Alex Hitchcock prináša novinku Dream Band
Alex Hitchcock je britský saxofonista so sľubnou budúcnosťou, ktorý so svojim projektom Dream Band...