Viva Musica! festival opäť s lákavým programom

Viva Musica! festival opäť s lákavým programom
jazz.sk

Blíži sa 8. ročník Viva Musica! festivalu a s ním osem letných večerov klasickej hudby, jazzu a world music.

 

Viva Musica! festival sa v roku 2012 presúva z posledného júlového na posledný júnový týždeň. V kalendári si preto už teraz môžete zakrúžkovať termíny od 23. do 30. júna, kedy opäť predstavíme niekoľko zvučných mien svetovej klasickej a jazzovej hudobnej scény.

 

Nepochybne najočakávanejším koncertom bude operné gala na Bratislavskom hrade. Po fenomenálnych úspechoch ruského barytonistu Dmitrija Hvorostovskeho či mexického tenoristu Ramóna Vargasa v rámci minulých ročníkov zavítajú 30. júna 2012 do Bratislavy hneď dve operné hviezdy: víťazi prestížnej súťaže Placida Dominga Operalia – očarujúca bulharská sopranistka Sonya Yoncheva a vynikajúci rumunský tenorista Stefan Pop.

 

V rámci otváracieho koncertu Viva Musica! festivalu (23.6.) sa na jednom pódiu stretnú najvýraznejšie slovenské herecké a hudobné osobnosti, aby na koncerte plnom humoru, dojatia a hudobných prekvapení vzdali hold nesmrteľnej slovenskej hudobnej legende, Jarovi Filipovi. V nedeľu popoludní, 24. júna predstaví rodinám s deťmi nový projekt obľúbené slovenské a cappella zoskupenia Fragile. V ten istý večer sa pripravte na premiérový autorský koncert a nenapodobiteľnú one-man show slovenského hudobníka, klaviristu, speváka, zabávača a moderátora Mariána Čekovského, ktorý si do svojho projektu na Vive prizval aj niekoľko ďalších nevšedných hudobných osobností.

 

Po minuloročných beznádejne vypredaných koncertoch v Starej tržnici vás v tomto atraktívnom priestore čaká opäť niekoľko exkluzívnych hudobných zážitkov! Z neďalekej Viedne k nám 25.6. po prvýkrát pricestuje duo Igudesman & Joo, ktorých určite poznáte z youtube videí. Na Viva Musica! festivale predstavia v slovenskej premiére projekt A Little Nightmare Music, ktorý je kombináciou prvotriednej klasickej hudby, dych vyrážajúcej hráčskej virtuozity a bláznivého humoru.

 

Svetová husľová špička a držiteľ Guinessovho rekordu ako najpredávanejší klasický umelec všetkých čias – Nigel Kennedy – zahrá v Starej tržnici v utorok 26.6.. Do tohtoročnej siene slávy sa nepochybne zapíše i koncert jednej z najvplyvnejších britských hudobných ikon súčasnosti – Michaela Nymana, ktorý so svojím ansámblom zahrá prierez zo svojej filmovej hudby (27.6.). V Starej tržnici organizátori pripravili naozaj výnimočný projekt slovenského skladateľa Vladimíra Godára Mater v podaní Ivy Bittovej a svetovo uznávaného súboru starých nástrojov Solamente naturali (28.6.). Na Hlavnom námestí, slovenský dirigent Juraj Valčuha uvedie so 100-členným orchestrom jedno z najkontroverznejších diel v dejinách klasickej hudby – Stravinského kultové Svätenie jari (29.6.).

 

Tohtoročnou novinkou je Viva Musica! permanentka, ktorá PLATÍ pre koncerty 24.-28. júna v Starej tržnici.

 

Vstupenky na koncerty sú v predaji exkluzívne v  sieti Ticketportal.sk.

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...
Lukáš Oravec Quartet vyráža na WARM UP TOUR 2024
Už tento týždeň zahajuje trubkár a bandlíder Lukáš Oravec jarnú koncertnú sezónu a spolu so svojím...
Očarenie francúzskou trúbkou - daoud: Good Boy
Keď sa spomenie Francúzsko, jazz a trúbka v jednej vete, asociujem automaticky dve mená...