Vyhrajte CD „Connectivity“ tria Alana & Štefana Bartušovcov

Vyhrajte CD „Connectivity“ tria Alana & Štefana Bartušovcov
Peter Motyčka

Hovorí sa, že jablko nepadá ďaleko od stromu a rodinná vetva otca Štefana Bartuša a jeho syna Alana Bartuša je toho dôkazom. Obaja sú bezpochyby majstrami svojich nástrojov. Jeden je popredný kontrabasista medzinárodného formátu, s rokmi skúseností a s mimoriadnym hudobným nadhľadom. Druhý prináša neklamnú mladícku energiu a vášeň.

 

Ich spoločný album „Connectivity“ prináša ť autorských kompozícii z pera Alana i Štefana Bartušovcov, doplnených o trojicu jazzových štandardov (Softly As In A Morning Sunrise, Dolphin Dance a Oleo) v pútavých aranžmánoch. Dvojici sekundujú rôznorodí bubeníci: Dušan Novakov zo Srbska, slovenský fenomén Dávid Hodek a legendárny americký bubeník Gregory Hutchinson.

 

Album vznikal v štúdiu Ducaton pod vedením zvukového majstra (a vynikajúceho bubeníka) Dušana Novakova, jedna zo skladieb má tiež pôvod v štúdiu Wavegarden pod vedením Franza Schadena. CD „Connectivity“ vyšlo pod hlavičkou Pavian records vďaka víťazstvu Alana Bartuša, ktorý získal Hlavnú cenu na súťaži mladých talentov Jazz START UP 2018.

 

Vydavateľstvo Pavian records do súťaže trojicu CD a pokiaľ nám do pondelka 28. marca 2022 napíšete odpoveď na súťažnú otázku, budete zaradení do žrebovania o jedno z nich. Podporiť umelcov, ako aj vydavateľa, môžete napríklad kúpou albumu na tomto linku.

Súťažná otázka: Kontrabasista Štefan Bartuš sa predstavil na desiatkach domácich jazzových albumov - napíšte názov jedného z nich, ktorý sa titulom najviac podobá názvu „Connectivity“.

 

 

Premýšľanie si môžete spríjemňovať vynikajúcou adaptáciou legendárneho Parkerovho popevku "Scrapple from the Apple", ktorý síce na albume „Connectivity“ nenájdete, ale v januári 2022 ho obaja Bartušovci zaznamenali spolu s bubeníkom Davidom Hodekom. 

 

 

Autor: Peter Motyčka

 

Výhercovia: Dávid, Petr Rosa, Rasťo Novák

Esprit 2023

Galéria

Vyhrajte CD „Connectivity“ tria Alana & Štefana Bartušovcov

 

 

Ďalšie články

Týždeň slovenského jazzu: všehochuť
Niekedy to proste vypáli tak, že do jedného vreca musíte zozbierať všetko, čo nezapadlo inde: bez...
Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...