Vyhrajte lístky na OpenJazzFest na Zelenej vode

Vyhrajte lístky na OpenJazzFest na Zelenej vode
Peter Motyčka

Už po trinásty krát sa v prírodnom amfiteátri na Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom uskutoční letný openair festival OpenJazzFest. Oba jazzové večery (piatok 14. júla a sobota 15. júla) ponúkajú bohatý program a pokiaľ sa zapojíte do našej súťaže, môžete si zadarmo vychutnať headlinerov ako Kurt Elling, Charlie Hunter, Al Di Meola či zoskupenie Dirty Loops.

 

Tento rok sa nám vydaril skutočne hviezdny line up“, hovorí dramaturg a riaditeľ festivalu Tibor Zelenay. „Získali sme nielen gitarovú legendu Al Di Meolu , ale prvýkrát sa v Európe práve u nás predstaví aj japonská basgitaristka Juna Serita.Rockový magazín BEEAST označil Seritu v roku 2016 ako basgitaristku No.1 a na svojom konte má viacero ocenení. Na festivale sa predstaví svoju dámsku kapelu so skvelou saxofonistkou Harumo Imai. Lákadlom prvého večera bude najmä projekt SuperBlue. Rešpektovaný spevák Kurt Elling a gitarový priekopník Charlie Hunter sľubujú so svojimi spoluhráčmi nielen prepojenie tradície s aktuálnymi trendmi, ale najmä výnimočný zážitok.

 

 

Hviezdou sobotného večera budú Dirty Loops. „Dirty Loops sa od prvého účinkovania na našom festivale stali obrovským koncertným a festivalovým ťahákom a sme veľmi radi, že po rokoch prijali opätovné pozvanie na OpenJazzFest,“ hovorí Tibor Zelenay. Základ experimentovania švédskej trojice tvorí zmes jazzu, popu, funku, elektroniky a Dirty Loops dnes patria k prvoligovým pódiovým atrakciám. S projektom Al Di Meola Acoustic Trio vystúpi tiež vynikajúci gitarista americko-talianského pôvodu Al Di Meola. Jeho tvorba a spolupráce so svetovou špičkou (Chick Corea, Stanley Clarke, John McLaughlin, Jean-Luc Ponty) hovoria za všetko.

 


 

Počas jazzového víkendu sa na Zelenej vode predstavia aj medzinárodný projekt slovenskej flautistky Márie Rehákovej s názvom TOPOĽANA, pozoruhodný litovský gitarista Mindaugas Stumbras a jeho Mindaugas Stumbras Quintet, trio rešpektovaného českého kontrabasistu Roberta Balzara a domáci Ľubo Šamo Project, vedený jazzovým huslistom Ľubom Šamom. Trinásty ročník sa uskutoční počas víkendu 14. - 15. júla 2023, pričom brány festivalu sa pre návštevníkov otvoria každý deň od 18:00 a koncertný program začne od 19:00 hod. Festival z verejných zdrojov podporil aj Fond na podporu umenia.

 


 

Pokiaľ nám do stredy 14. júna napíšete správnu odpoveď na súťažnú otázku, budete zaradení do žrebovania o trojicu permanentiek pre dve osoby na oba festivalové dni. Súťažná otázka znie: V ktorom roku sa kapela Dirty Loops prvýkrát predstavila na OpenJazzFeste?

 

Informácie a vstupenky:

www.openjazzfest.sk

https://tootoot.fm/sk

 

Facebook:

https://www.facebook.com/pages/Open-Jazz-Fest

 

 

Autor: Peter Motyčka

 

Výhercami súťaže o dvojicu permanentiek na Open Jazz Festival 2023 sú Viktor Balog, Miroslav Halak, Patrik Gališin

Esprit 2023

Galéria

Vyhrajte lístky na OpenJazzFest na Zelenej vode

 

 

Ďalšie články

Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...