Trnavský Jazzyk: Tibor Feledi Kairos Quintet, 31.7.2019 20:00

Peter Baláž
Trnavský Jazzyk: Tibor Feledi Kairos Quintet, 31.7.2019 20:00
Názov koncertu: 
Trnavský Jazzyk: Tibor Feledi Kairos Quintet
Streda, Júl 31, 2019 - 20:00
Miesto konania (bez profilu)
Nádvorie Trojičné námestie 5, 91701 Trnava

31.7.
Hlavná ulica (Leto na korze)
Teater Komika - Klaun hudobníkom (SK)

Nádvorie - Priestor súčasnej kultúry
20.00 h Tibor Feledi Kairos Quintet (SK)
21.30 h DJ Adam Kvasnica (SK)

Tibor Feledi Kairos Quintet

prezentuje na novom albume originálne kompozície inšpirované tradíciou slovenských detských piesní v netradičnom prepojení so súčasným progresívnym jazzom. Debutový album "Common Playgrounds" získal cenu "Jazzový album roka 2018" v ocenení Radio_Head Awards 2018.
" V hudbe kombinujú groove a jazzové prvky s vplyvmi elektroniky, fusion, post-bopu či voľnej improvizácie, ktorá unáša poslucháča von z exosféry..."

Počas detstva sme najviac kreatívni a slobodní. Naša fantázia nepozná hranice. Na spoločných ihriskách zažívame najkrajšie chvíle a dobrodružstvá, ktoré sa však už nezopakujú. A práve to je ich čarom. Sú v tom danom momente našou celou realitou a vnímame pri nich naplno prítomnosť. Všetci sme boli raz deťmi – so všetkým čo k tomu patrí, no väčšina z nás na to často zabúda.

Slovenské detské ľudové piesne, ktorými je album inšpirovaný, obsahujú čiastočky spomienok na toto obdobie. Tie spomienky sa už ale nevracajú v kruhu ale špirále, ovplyvnenej udalosťami zo života, ktorý prišiel po skončení „detstva“. Skladby znázorňujú hravosť a slobodu dieťaťa v nás ale aj zložitosť našich dospelých životov.

Tibor Feledi - klávesy,
Michal Šelep - basgitara,
Lenka Molčányiová - saxofón,
Juraj Dávid Raši - bicie,
Michal Cálik - trúbka

 

 

«  
  »