6 dôvodov, prečo dať 2 % z vašich daní portálu Jazz.sk

6 dôvodov, prečo dať 2 % z vašich daní portálu Jazz.sk
jazz.sk

Február a marec sú mesiace charakteristické tým, že sa na vás všade "ocapujú" výzvy na darovanie 2 % zo svojej dane z príjmu. Nebudeme iní, tiež vás o ne chceme požiadať. No spísali sme 6 dobrých dôvodov, prečo by priaznivci jazzu, hudobníci a majitelia klubov mali takto podporiť práve portál Jazz.sk:

 

 

 

1. otvorený portál - vy ste my, my sme vy, na obsahu sa podieľame všetci. Urobte si na portáli reklamu svojim koncertom, hudobníckym profilom, či profilom klubu. Budeme len radi a nič si za to nezapýtame, našim cieľom je pomôcť jazzovému dianiu.

 

2. naozaj neziskový projekt - 2 % z daní majú slúžiť pre neziskové nadšenecké nemainstreamové projekty. Portál Jazz.sk je presne takýto. Boris Čellár s Peter Žuffa - zakladatelia portálu tvrdo pracujú na portáli bez odmeny, redaktori pracujú za "všimné", čo sa zarobí na reklamných nosičoch.

 

3. vaše 2 % investujeme do projektu - z vašich 2 % si nekúpime firemné autíčka ani mobily, ale investujeme ich napríklad do odmien nových reportérov, aby sme mohli prinášať čerstvé info z koncertov.

 

4. serióznosť portálu - to, že Jazz.sk nie je neseriózny portál, ktorý tu už zajtra nenájdete, alebo ktorý zaspí na vavrínoch a prestane sa starať o obsah, dokazujú ľudia, ktorí za ním stoja. A dokazuje to aj pridelenie číselného identifikátora periodických publikácií ISSN (International Standard Serial Number), ktoré portálu po overení splnenia všetkých potrebných kritérií pridelila Slovenská Národná Agentúra ISSN. Portál Jazz.sk sa tak stal medzinárodne rešpektovaným periodikom a nastavenú latku by sme radi udržali.

 

5. portál sa stále vyvíja - od spustenia portálu v októbri 2011 prešiel len rok a pol, ale za tú krátku dobu stihol tím Jazz.sk prijať stabilný tím redaktorov a redakčnú radu, zmeniť grafiku za pomoci profesionálnej agentúry, pridať technické novinky ako pridávanie koncertov z facebooku len cez dva kliky, alebo mapovanie narodenín jazzmanov. Pozrite si články z kategórie O portáli. Vďaka 2 % dostaneme rozpočet na ešte väčší a lepší vývoj.

 

6. jazzmani - všetci sme na jednej lodi - jazz je menšinový žáner, pretože jeho fanúšikovská základňa je menšinová. Jazzoví hudobníci a majitelia klubov, ktorí usporadúvajú jazzové koncerty sa musia riadne obracať, aby mohli zaplatiť účty. Portál Jazz.sk pomáha s propagáciou ako len vie. Pomôžte aj vy, aby sme mohli pomáhať aj naďalej. Ďakujeme.

Ďakujeme aj hudobníkom, ktorí nás sami oslovili a rozhodli sa prispieť svojimi 2%.

Ak ste sa nechali presvedčiť, odošlite nám vaše meno a e-mail prostredníctvom nasledujúceho formulára, budeme vás kontaktovať.

 

Za tím Jazz.sk zhrnula a za 2 % vopred ďakuje Jarmila Žuffová

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Týždeň slovenského jazzu: všehochuť
Niekedy to proste vypáli tak, že do jedného vreca musíte zozbierať všetko, čo nezapadlo inde: bez...
Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...